bopciblog

35 perces ebéd: Brassói bopci módra

Ilyen gyors ebédet ritkán rittyentettem eddig. Nem akart apa pörköltöt enni, pedig amiatt vettem disznócombot – nem, a sajátjaink élnek még; igaz, ahogy elnéztük a Farmer Expon a 130 kilós példányokat, a mienk csak vagy 30 kilóval több már most, mint azok ott.

Ebből a fenti irományból kiderül: igen, disznóhús volt az alapja. Meg – rájöttem, hogy el bírom viselni a füstölt ízeket, sőt! 🙂 – a füstös ízvilág is előjön benne természetesen. 🙂

Brassói 35 percnyi bopci módra

Hozzávalók:

  • 5 dkg füstölt szalonna (legjobb a bükkfán füstölt)
  • 1 kg disznócomb vékony csíkokra vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 45 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1,5 dl száraz rizs
  • fűszerek: só, őrölt fehérbors, fokhagyma (1 ek granulátum vagy 1 nagy fej áttörve)
  • 1 kis pohár (kb. másfél dl) egri leányka (fehérbor)

Elkészítés:

  1. A szalonnát pici kockákra vágjuk, kisütjük a zsírját. Erre kerül az apróra vágott vöröshagyma. Alaposan összeforgatjuk, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a combot, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk és lepirítjuk.
  2. Felöntjük a fehérborral (most pezsegni fog egy kicsit), hozzáadjuk a borsót és a megmosott rizst, öntünk hozzá 5 dl vizet, lefedjük és kis lángon készre főzzük.
IMG_20150820_121230

A fotót a nagylányom készítette 🙂

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!