Ilyen gyors ebédet ritkán rittyentettem eddig. Nem akart apa pörköltöt enni, pedig amiatt vettem disznócombot – nem, a sajátjaink élnek még; igaz, ahogy elnéztük a Farmer Expon a 130 kilós példányokat, a mienk csak vagy 30 kilóval több már most, mint azok ott.
Ebből a fenti irományból kiderül: igen, disznóhús volt az alapja. Meg – rájöttem, hogy el bírom viselni a füstölt ízeket, sőt! 🙂 – a füstös ízvilág is előjön benne természetesen. 🙂
Brassói 35 percnyi bopci módra
Hozzávalók:
- 5 dkg füstölt szalonna (legjobb a bükkfán füstölt)
- 1 kg disznócomb vékony csíkokra vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 45 dkg fagyasztott zöldborsó
- 1,5 dl száraz rizs
- fűszerek: só, őrölt fehérbors, fokhagyma (1 ek granulátum vagy 1 nagy fej áttörve)
- 1 kis pohár (kb. másfél dl) egri leányka (fehérbor)
Elkészítés:
- A szalonnát pici kockákra vágjuk, kisütjük a zsírját. Erre kerül az apróra vágott vöröshagyma. Alaposan összeforgatjuk, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a combot, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk és lepirítjuk.
- Felöntjük a fehérborral (most pezsegni fog egy kicsit), hozzáadjuk a borsót és a megmosott rizst, öntünk hozzá 5 dl vizet, lefedjük és kis lángon készre főzzük.
Kommentek