35 perces ebéd: Brassói bopci módra

Ilyen gyors ebédet ritkán rittyentettem eddig. Nem akart apa pörköltöt enni, pedig amiatt vettem disznócombot – nem, a sajátjaink élnek még; igaz, ahogy elnéztük a Farmer Expon a 130 kilós példányokat, a mienk csak vagy 30 kilóval több már most, mint azok ott.

Ebből a fenti irományból kiderül: igen, disznóhús volt az alapja. Meg – rájöttem, hogy el bírom viselni a füstölt ízeket, sőt! 🙂 – a füstös ízvilág is előjön benne természetesen. 🙂

Brassói 35 percnyi bopci módra

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A szalonnát pici kockákra vágjuk, kisütjük a zsírját. Erre kerül az apróra vágott vöröshagyma. Alaposan összeforgatjuk, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a combot, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk és lepirítjuk.
  2. Felöntjük a fehérborral (most pezsegni fog egy kicsit), hozzáadjuk a borsót és a megmosott rizst, öntünk hozzá 5 dl vizet, lefedjük és kis lángon készre főzzük.

A fotót a nagylányom készítette 🙂

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »