bopciblog

Medvehagymás-sajtos pizza

Amikor az ember rákattan a medvehagymára, és azon kapja magát, hogy még-még-még, ott nincs más megoldás: a pizzába is tenni kell. Nem rontotta el 😉

Medvehagymás pizza

Hozzávalók:

  • 1 dl víz
  • 20 dkg liszt
  • 2 ek olaj
  • Csipetnyi só
  • 1/6 friss élesztő
  • 2 ek tejföl
  • 1 mk medvehagyma
  • 5 dkg feta sajt/friss krémfehér sajt
  • 3 db paradicsom
  • 3 szelet szalámi (nagy, Auchan-beli, “Sertés Rohwurst” névre hallgat)
  • 1 marék szemes, fagyasztott kukorica
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  1. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a vizet és az élesztőt, összedagasztjuk, és legvégül hozzákeverjük az olajat. Fél órát kelni hagyjuk, letakarva.
  2. Egy kerek pizzaformát előveszünk. A medvehagymát* a tejföllel és a fehér sajt felével összetörjük (tilos sózni), a megkelt, tepsibe vékonyra húzott tésztára kenjük, beborítjuk a szalámival, felkarikázott paradicsommal, a maradék feta/friss sajttal, kukoricával és megszórjuk reszelt sajttal.
  3. 220 fokon, alsó sütéssel kb. 20 perc alatt készre sütjük. Itt variálható a sütés ideje: ki hogy szereti. Ha fakóbban szeretjük, elég 12-15 perc, ha sötétebben, akkor lehet akár 30 percig is sütni.

IMG_20150824_201415

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Renáta Szabó says:

    Szárítva nálam is van itthon egy befőttesüveggel 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!