Amikor az ember rákattan a medvehagymára, és azon kapja magát, hogy még-még-még, ott nincs más megoldás: a pizzába is tenni kell. Nem rontotta el 😉
Medvehagymás pizza
Hozzávalók:
- 1 dl víz
- 20 dkg liszt
- 2 ek olaj
- Csipetnyi só
- 1/6 friss élesztő
- 2 ek tejföl
- 1 mk medvehagyma
- 5 dkg feta sajt/friss krémfehér sajt
- 3 db paradicsom
- 3 szelet szalámi (nagy, Auchan-beli, “Sertés Rohwurst” névre hallgat)
- 1 marék szemes, fagyasztott kukorica
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a vizet és az élesztőt, összedagasztjuk, és legvégül hozzákeverjük az olajat. Fél órát kelni hagyjuk, letakarva.
- Egy kerek pizzaformát előveszünk. A medvehagymát* a tejföllel és a fehér sajt felével összetörjük (tilos sózni), a megkelt, tepsibe vékonyra húzott tésztára kenjük, beborítjuk a szalámival, felkarikázott paradicsommal, a maradék feta/friss sajttal, kukoricával és megszórjuk reszelt sajttal.
- 220 fokon, alsó sütéssel kb. 20 perc alatt készre sütjük. Itt variálható a sütés ideje: ki hogy szereti. Ha fakóbban szeretjük, elég 12-15 perc, ha sötétebben, akkor lehet akár 30 percig is sütni.
Nyami
Szárítva nálam is van itthon egy befőttesüveggel 🙂