Medvehagymás-sajtos pizza

Amikor az ember rákattan a medvehagymára, és azon kapja magát, hogy még-még-még, ott nincs más megoldás: a pizzába is tenni kell. Nem rontotta el 😉

Medvehagymás pizza

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a vizet és az élesztőt, összedagasztjuk, és legvégül hozzákeverjük az olajat. Fél órát kelni hagyjuk, letakarva.
  2. Egy kerek pizzaformát előveszünk. A medvehagymát* a tejföllel és a fehér sajt felével összetörjük (tilos sózni), a megkelt, tepsibe vékonyra húzott tésztára kenjük, beborítjuk a szalámival, felkarikázott paradicsommal, a maradék feta/friss sajttal, kukoricával és megszórjuk reszelt sajttal.
  3. 220 fokon, alsó sütéssel kb. 20 perc alatt készre sütjük. Itt variálható a sütés ideje: ki hogy szereti. Ha fakóbban szeretjük, elég 12-15 perc, ha sötétebben, akkor lehet akár 30 percig is sütni.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »