bopciblog

Glutén- és laktózmentes sajtos rágcsa

Ennek a nasinak az apropóját az a két kiló kukoricaliszt adta, ami a Farmer Expon került a babakocsi kosár részébe. Azt ugyan nem tudom, most hol mennyibe kerül, de ott a 200 Ft-os ár barátinak tűnt. Az egyik reklámújság 40 dkg gluténmentes kekszet 600 Ft-ért hirdet (ő az olcsó bolt), én meg olcsóbban akartam kihozni. Jelentem: sikerült! 🙂

A bögre 2,5 dl-es.

Sajtos rágcsa

Hozzávalók:

  • 20 dkg laktózmentes sajt reszelve
  • 2 bögre kukoricaliszt
  • fél kk só
  • fél bögre rizsliszt
  • 1 mk sütőpor
  • fél bögre olaj
  • fél mk balzsamecet
  • 2 egész tojás

Elkészítés:

  1. A sajt negyedét félretesszük, a többi hozzávalót összegyúrjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk egy-egy kis diónyi méretű, majd ellapított tésztát, a közepükre teszünk reszelt sajtot, és 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.

IMG_20150825_180716

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!