Ehhez a sütihez sem kell nagyon különleges alapanyag. Mindössze ami otthon van a hűtőben, meg a bárszekrényben. Igen, van benne alkohol 🙂 De kisül.
Őszváró őszibarackos-kesudiós süti
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 7 ek cukor
- 0,75 dl víz
- 3 cl whisky
- 6 ek búzafinomliszt
- 2 ek kukoricaliszt
- 8 db őszibarack
- 1 nagy marék kesudió
- fél kk sütőpokéshegynyi őrölt fahéj
- pár csepp vajvanília- és narancsaroma (kis üvegcsés)
- Kenéshez: vaj és liszt
Elkészítés:
- A tojásokat a vízzel és a cukorral fehérre verjük (piskóta alap), majd hozzászórjuk a fahéjat, az átszitált liszteket, sütőport, összekeverjük a whiskyvel.
- Egy kikent, nagyméretű tepsibe borítjuk, megszórjuk apróra vágott őszibarackkal és kesudióval. 175 fokon (20perc utan levesszük 160 fokra) bő félóra alatt megsütjük.
Kommentek