bopciblog

Őszváró őszibarackos-kesudiós süti

Ehhez a sütihez sem kell nagyon különleges alapanyag. Mindössze ami otthon van a hűtőben, meg a bárszekrényben. Igen, van benne alkohol 🙂 De kisül.

Őszváró őszibarackos-kesudiós süti

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 7 ek cukor
  • 0,75 dl víz
  • 3 cl whisky
  • 6 ek búzafinomliszt
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 8 db őszibarack
  • 1 nagy marék kesudió
  • fél kk sütőpokéshegynyi őrölt fahéj
  • pár csepp vajvanília- és narancsaroma (kis üvegcsés)
  • Kenéshez: vaj és liszt

Elkészítés:

  1. A tojásokat a vízzel és a cukorral fehérre verjük (piskóta alap), majd hozzászórjuk a fahéjat, az átszitált liszteket, sütőport, összekeverjük a whiskyvel.
  2. Egy kikent, nagyméretű tepsibe borítjuk, megszórjuk apróra vágott őszibarackkal és kesudióval. 175 fokon (20perc utan levesszük 160 fokra) bő félóra alatt megsütjük.

IMG_20150826_121236

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!