Ehhez a sütihez sem kell nagyon különleges alapanyag. Mindössze ami otthon van a hűtőben, meg a bárszekrényben. Igen, van benne alkohol 🙂 De kisül.
Őszváró őszibarackos-kesudiós süti
Hozzávalók:
6 tojás
7 ek cukor
0,75 dl víz
3 cl whisky
6 ek búzafinomliszt
2 ek kukoricaliszt
8 db őszibarack
1 nagy marék kesudió
fél kk sütőpokéshegynyi őrölt fahéj
pár csepp vajvanília- és narancsaroma (kis üvegcsés)
Kenéshez: vaj és liszt
Elkészítés:
A tojásokat a vízzel és a cukorral fehérre verjük (piskóta alap), majd hozzászórjuk a fahéjat, az átszitált liszteket, sütőport, összekeverjük a whiskyvel.
Egy kikent, nagyméretű tepsibe borítjuk, megszórjuk apróra vágott őszibarackkal és kesudióval. 175 fokon (20perc utan levesszük 160 fokra) bő félóra alatt megsütjük.