Azt a nyolcvan dekás darálthúst nem akartam egyszerre felhasználni, és fasírtot óhajtott a családom. Pár napja vettünk egy darab nagy sajtot, külföldit, én meg gondoltam keverem a szezont a fazonnal, így hát belepakoltam.
Maasdameres-medvehagymás ropogós fasírt
Hozzávalók:
- 45 dkg darált hús (disznó vagy csirke)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg reszelt maasdamer sajt
- 1 tojás
- 1 tk pirospaprika por
- 1/2 tk só
- 2 marék morzsa
- 1 kk medvehagyma
- kb. 5 dkg fehér sajt
- Sütéshez olaj
Elkészítés:
A szalonnát pici kockákra felvágjuk. A fehér sajt kivételével az összes hozzávalót összegyúrjuk, evőkanálnyi méretű gombócokat formázunk belőle, közepébe egy-egy kis kocka fehér sajtot teszünk, forró olajban kisütjük. Ja, és hogy mitől fog ropogni? A sült szalonnától, ami kis darabokban benne van. 🙂
Kommentek