bopciblog

Maasdameres-medvehagymás fasírt

Azt a nyolcvan dekás darálthúst nem akartam egyszerre felhasználni, és fasírtot óhajtott a családom. Pár napja vettünk egy darab nagy sajtot, külföldit, én meg gondoltam keverem a szezont a fazonnal, így hát belepakoltam.

11224862_1618176628434038_8311877262600840199_n

Maasdameres-medvehagymás ropogós fasírt

 

Hozzávalók:

  • 45 dkg darált hús (disznó vagy csirke)
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg reszelt maasdamer sajt
  • 1 tojás
  • 1 tk pirospaprika por
  • 1/2 tk só
  • 2 marék morzsa
  • 1 kk medvehagyma
  • kb. 5 dkg fehér sajt
  • Sütéshez olaj

Elkészítés:

A szalonnát pici kockákra felvágjuk. A fehér sajt kivételével az összes hozzávalót összegyúrjuk, evőkanálnyi méretű gombócokat formázunk belőle, közepébe egy-egy kis kocka fehér sajtot teszünk, forró olajban kisütjük. Ja, és hogy mitől fog ropogni? A sült szalonnától, ami kis darabokban benne van. 🙂

IMGP5682-1-2

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!