Ez a süti egy hirtelen ötlettől vezérelt alkotás, amikor éppen nem működik az élesztő, vagy nincs a hűtőben, viszont süti az kell, és gyorsan és sok. Na meg ha a hűtőben ott árválkodik fél kilónyi túró. 🙂
Birtoklátogatás előtt tökéletes megoldásnak tűnt – na jó, igazából már össze volt állítva, amikor kiderült, hogy jaaa, megyünk krumplit kaparni a föld alól -, ugyanis mire visszaértünk, kellően kihűlt, hogy szeletelhető legyen.
Gyors, laktózmentes és bögrés túrós süti
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 bögre liszt
- 1 bögre laktózmentes tej (ez most 1,5 %-os, Auchanból vett volt)
- 1 csipet só
- 1 marék cukor
- fél kocka margarin (kb. 12,5 dkg; nem mértem)
- 3-4 ek olaj
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 doboz (2×250 g) laktózmentes túró (ez pedig Aldis)
- 2 nagy marék cukor
- 2 ek gríz
Elkészítés:
- A tésztát hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük.
- Egy tepsit kikenünk vajjal, belisztezzük. A tészta egyik felét belenyújtjuk. Összekeverjük a túrót a vaníliás cukorral, a kristálycukorral és a grízzel, ezt rátesszük, nagyjából egyenletesen.
- Beborítjuk a tészta másik felével. Egy villával alaposan megszurkáljuk.
- 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a közepe felpúposodik. Hűlés után szeleteljük.
Aki akarja, tehet a tetejére tojást (akkor fényes lesz), porcukorral is meg lehet hinteni, de szerintem ez így jó, ahogy van. Jó étvágyat! 🙂
Túró és a mák nálunk a favorit
Ú de finom lehet