bopciblog

Gyors, laktózmentes és bögrés túrós süti

Ez a süti egy hirtelen ötlettől vezérelt alkotás, amikor éppen nem működik az élesztő, vagy nincs a hűtőben, viszont süti az kell, és gyorsan és sok. Na meg ha a hűtőben ott árválkodik fél kilónyi túró. 🙂

Birtoklátogatás előtt tökéletes megoldásnak tűnt – na jó, igazából már össze volt állítva, amikor kiderült, hogy jaaa, megyünk krumplit kaparni a föld alól -, ugyanis mire visszaértünk, kellően kihűlt, hogy szeletelhető legyen.

turo

Gyors, laktózmentes és bögrés túrós süti

Hozzávalók:

Tészta:

  • 3 bögre liszt
  • 1 bögre laktózmentes tej (ez most 1,5 %-os, Auchanból vett volt)
  • 1 csipet só
  • 1 marék cukor
  • fél kocka margarin (kb. 12,5 dkg; nem mértem)
  • 3-4 ek olaj
  • 1 cs sütőpor

Töltelék:

  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 doboz (2×250 g) laktózmentes túró (ez pedig Aldis)
  • 2 nagy marék cukor
  • 2 ek gríz

Elkészítés:

  1. A tésztát hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük.
  2. Egy tepsit kikenünk vajjal, belisztezzük. A tészta egyik felét belenyújtjuk. Összekeverjük a túrót a vaníliás cukorral, a kristálycukorral és a grízzel, ezt rátesszük, nagyjából egyenletesen.
  3. Beborítjuk a tészta másik felével. Egy villával alaposan megszurkáljuk.
  4. 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a közepe felpúposodik. Hűlés után szeleteljük.

Aki akarja, tehet a tetejére tojást (akkor fényes lesz), porcukorral is meg lehet hinteni, de szerintem ez így jó, ahogy van. Jó étvágyat! 🙂

IMG_20150912_203259

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Túró és a mák nálunk a favorit

  2. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Ú de finom lehet


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!