bopciblog

Kelt, giga túrós süti

Mivel a laktózmentes túrós sütit sokan nézték meg, csak megmutatom, milyen, ha extra puha a tészta, és sokkal finomabb, mint az előző változat.

 

Ez egy gigászi mennyiségű adag – legalábbis az átlag mennyiséghez képest -, hisz elég sok túró kell bele. De hát a környékünkön úgy szeretik a sütit az ismerősök, hogy vékony tészta, vastag töltelék, ez pedig tökéletesen illik az ízlésükhöz.

Kelt, giga túrós süti

Hozzávalók: Tészta

  • 2 dl zsíros tej
  • 1 dl olaj
  • 1 csipet só
  • 3 nagy ek cukor
  • fél csomag friss élesztő
  • fél kk szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 58 dkg liszt
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 kk citromaroma
  • 2 zacskó vaníliás cukor

Töltelék:

  • 1 kg túró
  • 6 ek cukor
  • 3 zacskó vaníliás cukor (vagy két evőkanál vaníliaaroma)
  • fél citrom héja és az egész citrom leve (a tésztába ment a másik fél citrom héja; nem pocsékolunk!)
  • 6 ek búzadara

Kenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (az olajat érdemes a legvégén hozzáönteni, hogy tökéletesen elváljon az edény falától), letakarva kelesztjük bő fél órán át. Ketté vesszük a tésztát.
  2. Lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, mint a nagy tepsink. Kikenjük-lisztezzük a tepsi alját (oldalát nem), belesimítjuk a tésztát. Könnyen szakad, vigyázat!
  3. Összekeverjük a töltelék hozzávalóit*, egyenletesen szétoszlatjuk a tésztánkon. Rásimítjuk a másik felét a tésztának, megszurkáljuk, lekenjük egy tojással. 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.

*Ha krémesen szeretjük a túrótölteléket, illetve nagyon magasra szeretnénk készíteni a tésztát, akkor érdemes összeturmixolni a túrót a citromlével (botturmix tökéletes hozzá), és utána belekeverni a búzadarát, ám ekkor ajánlatos 2 tojást is hozzáadni, hogy összeálljon stabilan a töltelék. Az én sütimben darabos maradt a túró, direkt.

IMG_20150915_194534

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Isteni lehet

  2. Emese Spanderné Bujda says:

    Ebben aztán van túró töltelék bőven!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!