Kelt, giga túrós süti

Mivel a laktózmentes túrós sütit sokan nézték meg, csak megmutatom, milyen, ha extra puha a tészta, és sokkal finomabb, mint az előző változat.

Ez egy gigászi mennyiségű adag – legalábbis az átlag mennyiséghez képest -, hisz elég sok túró kell bele. De hát a környékünkön úgy szeretik a sütit az ismerősök, hogy vékony tészta, vastag töltelék, ez pedig tökéletesen illik az ízlésükhöz.

Kelt, giga túrós süti

Hozzávalók: Tészta

Töltelék:

Kenéshez:

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (az olajat érdemes a legvégén hozzáönteni, hogy tökéletesen elváljon az edény falától), letakarva kelesztjük bő fél órán át. Ketté vesszük a tésztát.
  2. Lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, mint a nagy tepsink. Kikenjük-lisztezzük a tepsi alját (oldalát nem), belesimítjuk a tésztát. Könnyen szakad, vigyázat!
  3. Összekeverjük a töltelék hozzávalóit*, egyenletesen szétoszlatjuk a tésztánkon. Rásimítjuk a másik felét a tésztának, megszurkáljuk, lekenjük egy tojással. 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.

*Ha krémesen szeretjük a túrótölteléket, illetve nagyon magasra szeretnénk készíteni a tésztát, akkor érdemes összeturmixolni a túrót a citromlével (botturmix tökéletes hozzá), és utána belekeverni a búzadarát, ám ekkor ajánlatos 2 tojást is hozzáadni, hogy összeálljon stabilan a töltelék. Az én sütimben darabos maradt a túró, direkt.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »