Vajas-mazsolás-körtés-whiskys muffin

Igen, ez mind. 🙂 Emellett csodálatosan finom, nagyon puha, és abbahagyhatatlan. Amikor apának azt mondtam, hogy azért hagyjon már belőle, hogy le tudjam fotózni, nevetve közölte, hogy most kapta be az utolsó falatot. Kösziiii 😀 Úgyhogy csak ilyen fotóra tellett, nem tudtam feltornyozni – ez is csak megmentett pár darab.

Hogy milyen beleharapni? Varázslatos. Mert könnyed, puha, légies, csodálatos ízkavalkád, meglepi-bogyókkal telt, és szétolvad az ember szájában. Mi másra vágyhatunk még? 😉

Ha van valakid, akit kényeztetni akarsz, ezt kötelező elkészítened neki! 😉

Vajas-mazsolás-körtés-whiskys muffin

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A mazsolát beáztatjuk a whiskybe. Amíg ázik, a nedves hozzávalókat összeállítjuk, majd a szódabikarbónás lisztet beleszitáljuk. Összekeverjük alaposan, és beleforgatjuk whiskystül a mazsolát.
  2. Kibélelünk papírkapszlikkal egy 12-es muffinformát, a tetejére egy-egy kanálnyi apróra vágott körtét teszünk*, és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróba szükséges!

*: Ha beleforgatnánk, akkor bevizezné a gyümölcs nedvességtartalma a tésztánkat és nem jönne fel kellően.

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »