Vajas-mazsolás-körtés-whiskys muffin
Igen, ez mind. 🙂 Emellett csodálatosan finom, nagyon puha, és abbahagyhatatlan. Amikor apának azt mondtam, hogy azért hagyjon már belőle, hogy le tudjam fotózni, nevetve közölte, hogy most kapta be az utolsó falatot. Kösziiii 😀 Úgyhogy csak ilyen fotóra tellett, nem tudtam feltornyozni – ez is csak megmentett pár darab.
Hogy milyen beleharapni? Varázslatos. Mert könnyed, puha, légies, csodálatos ízkavalkád, meglepi-bogyókkal telt, és szétolvad az ember szájában. Mi másra vágyhatunk még? 😉
Ha van valakid, akit kényeztetni akarsz, ezt kötelező elkészítened neki! 😉
Vajas-mazsolás-körtés-whiskys muffin
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 7,5 dkg puha vaj
- 0,8 dl tej
- 13 dkg kristálycukor
- 22 dkg liszt
- 1 kk kukoricaliszt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 nagy marék mazsola
- 0,5 dl whisky
- fél körte apró darabokra vágva
Elkészítés:
- A mazsolát beáztatjuk a whiskybe. Amíg ázik, a nedves hozzávalókat összeállítjuk, majd a szódabikarbónás lisztet beleszitáljuk. Összekeverjük alaposan, és beleforgatjuk whiskystül a mazsolát.
- Kibélelünk papírkapszlikkal egy 12-es muffinformát, a tetejére egy-egy kanálnyi apróra vágott körtét teszünk*, és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróba szükséges!
*: Ha beleforgatnánk, akkor bevizezné a gyümölcs nedvességtartalma a tésztánkat és nem jönne fel kellően.