Ha azt mondom Mexikó, akkor az embernek a bab, a paprika, az erős ital, a sombrero – és a kukorica jut az eszébe. Hát most egy kukoricás étek készült nalam vacsorára, ami a burritohoz hasonlít, ám mivel nem jutottunk el a boltba – és sikeresen ki tudtam takarítani az összes cipőt-papucsot az eső előtt -, csak az itt található alapanyagokból tudtam dolgozni.
Mexikói palacsinta bopci módra
Hozzávalók:
- 5 ek kukoricaliszt
- 3 ek búzafinomliszt
- 1 tojás
- 10-15 ek melegvíz (ha kell, lehet még hozzá adni)
- 5 ek olaj
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- fokhagyma, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, hogy egy palacsinta tésztához hasonló állagú löttyöt kapjunk, és meleg serpenyőben megsütjük, kis lángon. Tehát nem olyan rövid ideig, mint a normál palacsintát (a kukoricaliszt miatt lassabban kell sütni). Én sült virslit, sült krumplit, paradicsomot, uborkát és hagymát tettem bele, valamint a nagylányomnak mustárt. Tudom, chiliszósszal lett volna ideális, de az nem volt, humorom sem elkészíteni. 😉
Kommentek