bopciblog

Mexikói palacsinta bopci módra – bögrésen

Ha azt mondom Mexikó, akkor az embernek a bab, a paprika, az erős ital, a sombrero – és a kukorica jut az eszébe. Hát most egy kukoricás étek készült nalam vacsorára, ami a burritohoz hasonlít, ám mivel nem jutottunk el a boltba – és sikeresen ki tudtam takarítani az összes cipőt-papucsot az eső előtt -, csak az itt található alapanyagokból tudtam dolgozni.

IMG_20150919_214129 

Mexikói palacsinta bopci módra

Hozzávalók:

  • 5 ek kukoricaliszt
  • 3 ek búzafinomliszt
  • 1 tojás
  • 10-15 ek melegvíz (ha kell, lehet még hozzá adni)
  • 5 ek olaj
  • 1/2 kk szódabikarbóna
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • fokhagyma, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, hogy egy palacsinta tésztához hasonló állagú löttyöt kapjunk, és meleg serpenyőben megsütjük, kis lángon. Tehát nem olyan rövid ideig, mint a normál palacsintát (a kukoricaliszt miatt lassabban kell sütni). Én sült virslit, sült krumplit, paradicsomot, uborkát és hagymát tettem bele, valamint a nagylányomnak mustárt. Tudom, chiliszósszal lett volna ideális, de az nem volt, humorom sem elkészíteni. 😉

IMG_20150919_211801

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!