bopciblog

Vajas kakaós csiga

Nagyon intenzíven vajas ízű kakaós csiga van terítéken. A tésztába ugyan nem sok kell, de a többi rész mindenhol vajjal van készítve – ez az állagán és az ízén is szembejön velünk. Extra puha, nagyon könnyű, légies csigáról van szó. Nem tudom eldönteni, hogy az illata vagy az íze lett jobb. Talán felesleges is 🙂

Az viszont biztos, hogy aki fogyókúrázni akar, az ne egyen ilyet! Abbahagyhatatlan és tele van szénhidráttal. Cserébe viszont finom 😉 Iskolába is vihető nasi, mert annyira nem kakaós, hogy összekenjen mindent a gyerkőc, ám mindenki irigyelni fogja érte.

Vajas kakaós csiga

Hozzávalók:

Tészta:

  • 1,8 dl tej
  • 75 g vaj
  • 1 nagy csipet só
  • 1 tojás
  • 45 dkg liszt
  • 1 zacskó (drOetker) szárított élesztő
  • 5 púpozott ek cukor
  • pár csepp (üvegcsés, tehát erős) citrom-, vanília- és rumaroma

Töltelékhez:

  • kb. 10 dkg vaj olvasztva
  • 3 ek holland kakaópor
  • 6 ek cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tejet és a vajat melegen adjuk hozzá. Alaposan, hólyagosra dagasztva, letakarva egy órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán kb. 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk.
  2. Megkenjük a vaj kétharmadával, rászórjuk a kakaóport és a cukrokat, és feltekerjük, úgy, hogy a száraz részen (tehát a hátán) folyamatosan kenjük olvasztott vajjal. Végül kétujjnyi vastagra vágjuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe téve a maradék vajjal megkenjük és 170 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

IMGP5767-1

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Emese Spanderné Bujda says:

    Jól néz ki!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!