bopciblog

20 perces szerelmes bögrés kísértés: Körtés túrófánk vaníliás körteszósszal

Nem sokkal négy óra előtt eszembe jutott, hogy ha apa elhozza a nagylányt a suliból, csak kellene neki csinálni valami nasit. A túrófánkot imádja, a körte a kedvenc gyümölcse (érik is jelenleg), elég édesszájú is a szentem, én pedig édes szerelemmel vagyok iránta, úgyhogy megszületett ez a bögrés, csak összekavarom és kisütöm hami. A 20 perc a tényleges elkészülési ideje a receptben található mennyiségnek, vita nélkül.

Fotó: http://www.frisskosar.hu

 

A bögre a klasszikus méretezést: 250 ml-es bögrét jelent.

 

Körtés túrófánk vaníliás körteszósszal

Hozzávalók:

  • 2 szép nagy körte
  • fél bögre kristálycukor
  • csipetnyi só
  • 1 bögre búzafinomliszt
  • fél kis zacskó túró (kb. 12 dkg)
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 csomag sütőpor

Sütéshez:

  • olaj

Vaníliás körteszósz:

  • 2,5 dl körtelé
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 1 mk zselatin
  • 1 kk kristálycukor

Elkészítés:

  1. A körtéket megmossuk, meghámozzuk, és vagy lereszeljük, vagy turmixoljuk – ki hogy szereti. Én turmixoltam.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a citrom héját és levét, a tojást, a túrót és alaposan elkavarjuk. Krémes legyen. (Ha botmixerünk van, azzal is lehet ezt a műveletet végezni. Gyorsabb a dolog vele.)
  3. Belekeverjük a sütőporral és sóval elkevert lisztet. Közben bekapcsoljuk az olaj alatt a gázt/villanyt.
  4. Kanállal beleszaggatjuk a meleg olajba és 3-4 perc alatt megsütjük.
  5. A szószhoz a körtelevet a cukorral és a pudingporral elkeverjük, melegíteni kezdjük. A zselatint a meleg lébe keverjük és újraforrástól számítva két percig még keverjük tovább. Ezt a szószt pár percig hűtjük és úgy tálaljuk a túrófánkokhoz.

IMGP5816-1

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Meg kell csinálnom 🙂

  2. Emese Spanderné Bujda says:

    Nagymamám túrófánkja jutott eszembe!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!