Mivel az egyik kucunkat tervezzük, hogy levágjuk (szerintem a 200 kilón felül van, apa szerint csak vagy 160-180; na majd kiderül ;)), muszáj a hűtőt és a mélyhűtőt kiüríteni. Tehát a maradék tejfölt, labneh-et, laktózmentes joghurtot, fél zacskó túrót, mindet-mindet kifele kell pakolni. Édeset tegnap is készítettem, tortát is tervezek sütni, így maradt a sós étel, amit összedobok belőle. Kicsit sok már az édesség az utóbbi időben. Főleg, ha elkészítem azt a tortát, amit szeretnék már nagyon. 😉 (Ez titok! ;))
Sós falatok maradékokból
Hozzávalók:
- kb. 25-30 dkg túró
- 1 ek só
- kb. 10 dkg reszelt sajt
- 1 tojás
- 2 ek Labneh
- kb. 1 dl laktózmentes joghurt
- 2 ek tejföl
- kb. 60 dkg liszt
- 12,5 dkg vaj
- 1 csomag friss élesztő
- késhegynyi szódabikarbóna
Kenéshez:
- 5 ek tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- liszt
Tetejére:
- 1 tojás
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A hozzávalókat összegyúrjuk, megkelesztjük egy bő fél órán át (lehetőleg hűvös helyen; bár mostanában már elég hűvös van), kinyújtjuk kétujjnyi vastagra és kétszer meghajtjuk, tejföllel kenve, liszttel és reszelt sajttal szórva.
- Felvágjuk csíkokra, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.
Egyszerű.nagyszerű