Mazsolás-kakaós vajas kalács

Az alábbi kalács egy olyan kreálmány, amiről magam sem hittem, hogy sikerül. Mert kenyérsütőben akartam sütni, ami aztán úgy döntött, hogy benne ám ne csináljak semmi ilyesmit – köszi! 😀 -, a gyerekek a fejemen ugráltak közben, én pedig szaladgáltam fát vágni-hordani, pipiket arrébb könyörögni a lábam alól, miközben elég rendesen szarrá bőrig áztam a megállás nélküli angyalpisiléstől. (Aki nem értené: a Nagymamám azt mondta mindig, hogy akkor esik az eső, amikor az angyalkák pisilnek. Mivel elég sok felmenőm van mostanra – anyukám, nagymamám, dédmám, hogy csak a nőkről beszéljek -, aki angyalka, ki merem jelenteni, hogy vagy nagyon fel vannak fázva, vagy eddig javították a Mennyország-beli toaletteket.)

Mazsolás-kakaós vajas kalács

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hozzávalókat a kakaópor kivételével összedagasztjuk. Kenyérsütő 8-as fokozata tökéletes rá. Ekkor kettévesszük a tésztát, és vagy a kenyérsütővel gyúratjuk hozzá a kakaóport (én ezt ajánlom, mert brutál kakaós lesz a kezünk máskülönben; nagylányom annyit mondott rá, hogy “anya, hű, de piszkos a kezed!” 🙂 ), vagy kézzel esünk neki. A két fél: kakaós és sima tésztát egy-egy henger formára formázzuk, és egymáshoz sodorjuk, majd egy tepsibe, amit esetleg olajjal kikenünk, belecsavarjuk, a tetejét megkenjük tojással. 150-160 fokon kb. egy óra alatt készre sütjük.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »