A túró rudis palacsinta név alapján nagyon sokan arra gondolnak, hogy kakaóporral és túróval van töltve a szép, világos színű palacsinta. Vagy elővesz az ember pár darab túró rudit (óriást lehetőleg) és feltekeri a fehér palacsintába. Hát ez nem az a fajta! Ez más. Itt nem a töltelékben, hanem a tésztában van a csokisodás. Nem is akárhogy ám! 😉
Túró rudi palacsinta
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 3 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg étcsokoládé
- 0,5 liter (laktózmentes) tej
- 4 ek holland kakaópor
- 6 ek kristálycukor
- 50 dkg liszt
- 8-10 dl ásványvíz
- 6 dkg (laktózmentes)vaj
- 1 kk só
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 ek rumaroma
sütéshez:
- olaj vagy vaj vagy kókuszzsír
töltelék:
- 50 dkg (laktózmentes) túró
- 1 citrom leve és héja reszelve
- 4 ek kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- tetszőlegesen lehet tenni bele mazsolát is
Elkészítés:
A csokit megolvasztjuk. A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és az olvasztott vajjal felverjük alaposan. Vigyázat! Ha nagyon meleg az olvasztott vaj, akkor az megfőzi a tojást, ezért csak maximum kézmeleg lehet a vaj, amikor hozzáöntjük a keverékhez. Érdemes először a tojást és a cukrot kis fordulatszámon felverni, és csak utána hozzácsorgatni a vajat. Következik a liszt fele, a tej, majd a másik fél adag liszt, amihez hozzákeverjük a szódabikarbónát, a kakaóport és a sót. Következzen az olvasztott csoki és a rumaroma. Ha minden jól megy, mostanra lehűlt annyira, hogy hozzá lehessen adni a keverékünkhöz. Legutoljára az ásványvíz (vagy szódavíz, ha van) maradt, amit hozzáöntünk. Természetesen tetszőleges állagúra tudjuk hígítani vele. Hisz ki a vékonyabb, lazább, ki a vastagabb, tömörebb palacsintát szereti. Buborékos vízzel lehet beállítani, hogy mindenkinek a neki legjobban tetsző állagot elérje.
Palacsintasütőben közepes lángon megsütjük. Vigyázat, ha magas hőfokon sül, akkor meg fog égni, keserűen pedig nem finom!
Jöhetne akár most is 🙂
túrós palacsinta a favorit
Család kedvence a kakaós PALACSINTA 😉