Túró rudi palacsinta – de nem akárhogy!

A túró rudis palacsinta név alapján nagyon sokan arra gondolnak, hogy kakaóporral és túróval van töltve a szép, világos színű palacsinta. Vagy elővesz az ember pár darab túró rudit (óriást lehetőleg) és feltekeri a fehér palacsintába. Hát ez nem az a fajta! Ez más. Itt nem a töltelékben, hanem a tésztában van a csokisodás. Nem is akárhogy ám! 😉

Túró rudi palacsinta

Hozzávalók:

sütéshez:

töltelék:

Elkészítés:

A csokit megolvasztjuk. A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és az olvasztott vajjal felverjük alaposan. Vigyázat! Ha nagyon meleg az olvasztott vaj, akkor az megfőzi a tojást, ezért csak maximum kézmeleg lehet a vaj, amikor hozzáöntjük a keverékhez. Érdemes először a tojást és a cukrot kis fordulatszámon felverni, és csak utána hozzácsorgatni a vajat. Következik a liszt fele, a tej, majd a másik fél adag liszt, amihez hozzákeverjük a szódabikarbónát, a kakaóport és a sót. Következzen az olvasztott csoki és a rumaroma. Ha minden jól megy, mostanra lehűlt annyira, hogy hozzá lehessen adni a keverékünkhöz. Legutoljára az ásványvíz (vagy szódavíz, ha van) maradt, amit hozzáöntünk. Természetesen tetszőleges állagúra tudjuk hígítani vele. Hisz ki a vékonyabb, lazább, ki a vastagabb, tömörebb palacsintát szereti. Buborékos vízzel lehet beállítani, hogy mindenkinek a neki legjobban tetsző állagot elérje.

Palacsintasütőben közepes lángon megsütjük. Vigyázat, ha magas hőfokon sül, akkor meg fog égni, keserűen pedig nem finom!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »