Túró rudi palacsinta
Hozzávalók:
sütéshez:
töltelék:
Elkészítés:
A csokit megolvasztjuk. A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és az olvasztott vajjal felverjük alaposan. Vigyázat! Ha nagyon meleg az olvasztott vaj, akkor az megfőzi a tojást, ezért csak maximum kézmeleg lehet a vaj, amikor hozzáöntjük a keverékhez. Érdemes először a tojást és a cukrot kis fordulatszámon felverni, és csak utána hozzácsorgatni a vajat. Következik a liszt fele, a tej, majd a másik fél adag liszt, amihez hozzákeverjük a szódabikarbónát, a kakaóport és a sót. Következzen az olvasztott csoki és a rumaroma. Ha minden jól megy, mostanra lehűlt annyira, hogy hozzá lehessen adni a keverékünkhöz. Legutoljára az ásványvíz (vagy szódavíz, ha van) maradt, amit hozzáöntünk. Természetesen tetszőleges állagúra tudjuk hígítani vele. Hisz ki a vékonyabb, lazább, ki a vastagabb, tömörebb palacsintát szereti. Buborékos vízzel lehet beállítani, hogy mindenkinek a neki legjobban tetsző állagot elérje.
Palacsintasütőben közepes lángon megsütjük. Vigyázat, ha magas hőfokon sül, akkor meg fog égni, keserűen pedig nem finom!