bopciblog

Sós csokis-mogyorós muffin

Nem csalás, nem ámítás, ez bizony sós muffin. Tök jól néz ki, cukor is van benne, de sós! A csoki kifolyik belőle, felkészülünk rá, hogy egy édes finomságba harapunk bele, és… nem! Minden érzékszervünket átverjük.

 

IMGP5864-1

 

Khmm, mérőedényes kivitel, tehát nem dekáztam – Picim mellett életveszélyes a mérleg használata; a mérleg számára, nem nekünk.

 

Sós csokis-mogyorós muffin

 

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 180 ml búzafinomliszt
  • 120 ml kristálycukor
  • 120 ml búzarétesliszt
  • 15 ml finomított, jódozott só
  • 130 ml zsíros, házi tej
  • 120 ml olvasztott vaj
  • 2,5 púpozott ek holland kakaópor
  • 1 marék pörkölt, sós földimogyoró (aprítva-őrölve) (kihagyható)
  • fél csomag sütőpor

 

Elkészítés:

Az összes hozzávalót alaposan összekavarjuk, kissé folyós állagú kulimászt kapunk. Egy 12-es muffinsütőt kibélelünk papírkapszlikkal, megtöltjük a tésztával, és egy-egy kocka étcsokival felturbózzuk őket. (Én egy kocka csokit négy-öt fele daraboltam és egy fogpiszkálóval belenyomkodtam a tésztába, hogy teljesen belemenjen a közepére. Egy sütihez én ezt a négy-öt darab kis kockát használtam fel.) 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróba szükséges!

IMGP5863-1

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Nincs házi tejem 🙂

  2. Rózsa Boros says:

    édes savanyú jó, miért ne lehetne az édes sós is az 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!