Nem csalás, nem ámítás, ez bizony sós muffin. Tök jól néz ki, cukor is van benne, de sós! A csoki kifolyik belőle, felkészülünk rá, hogy egy édes finomságba harapunk bele, és… nem! Minden érzékszervünket átverjük.
Khmm, mérőedényes kivitel, tehát nem dekáztam – Picim mellett életveszélyes a mérleg használata; a mérleg számára, nem nekünk.
Sós csokis-mogyorós muffin
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 180 ml búzafinomliszt
- 120 ml kristálycukor
- 120 ml búzarétesliszt
- 15 ml finomított, jódozott só
- 130 ml zsíros, házi tej
- 120 ml olvasztott vaj
- 2,5 púpozott ek holland kakaópor
- 1 marék pörkölt, sós földimogyoró (aprítva-őrölve) (kihagyható)
- fél csomag sütőpor
Elkészítés:
Az összes hozzávalót alaposan összekavarjuk, kissé folyós állagú kulimászt kapunk. Egy 12-es muffinsütőt kibélelünk papírkapszlikkal, megtöltjük a tésztával, és egy-egy kocka étcsokival felturbózzuk őket. (Én egy kocka csokit négy-öt fele daraboltam és egy fogpiszkálóval belenyomkodtam a tésztába, hogy teljesen belemenjen a közepére. Egy sütihez én ezt a négy-öt darab kis kockát használtam fel.) 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróba szükséges!
Nincs házi tejem 🙂
Ebben lehet valami… 😉
édes savanyú jó, miért ne lehetne az édes sós is az 🙂