Minden igyekezetem ellenére nem sikerült a tortát annyira megmenteni, hogy fel tudjam díszíteni. Túl jól néz(ett) ki élőben, túl jó (volt) az illata, és a naccsaládom túlontúl rá volt izgulva a tejszínes-málnás-csokis témára. Ezt mondjuk nem csodálom. 😉
Csokis-málnás torta
tejszínes-vaníliás töltettel
Hozzávalók:
Tortalap:
- 5 friss tojás
- 5 ek kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,75 dl magas gyümölcstartalmú málnaszörp (nem az olcsó, “ízű”-féle)
- 1 ek holland kakaópor
- fél csomag sütőpor
Locsolni:
- 1 dl málnaszörp
Krém:
- 2 dl habtejszín
- 1,5 dl cukrászalap
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 ek málnaszörp
- pár csepp üvegcsés rumaroma
Tetejére:
- 10 dkg tejcsoki
- kb. fél dl tej
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóiból egy sima, szimpla kakaós piskótát készítünk, azzal a kivétellel, hogy a legelején hozzáadjuk a málnaszörpöt is a tojáshoz. 23 cm-es tortaformában megsütjük. Ha kihűlt, félbevágjuk és meglocsoljuk a málnaszörppel.
- A krémhez a cukrászalapot és a habtejszínt felverjük a vaníliarúd magos belsejével, hozzáöntjük a pici málnaszörpöt és a rumaromát – nem tudom, miért raktam bele, úgy éreztem: kell. Ezt töltjük a két piskótalap közé. Nem baj, ha
- A tetejére a tejcsokit és a tejet megmelegítjük (mikróban csináltam, olvasztás funkcióhoz 200 g-ot állítottam be), és ezt rácsorgatjuk, valamint elkenjük a hideg piskótán. Egy éjszakán át hűtőben tartjuk, másnap szeletelhető.
Guszti