bopciblog

Amikor a csoki, a málna és a tejszín meztelenségre csábít

Minden igyekezetem ellenére nem sikerült a tortát annyira megmenteni, hogy fel tudjam díszíteni. Túl jól néz(ett) ki élőben, túl jó (volt) az illata, és a naccsaládom túlontúl rá volt izgulva a tejszínes-málnás-csokis témára. Ezt mondjuk nem csodálom. 😉

Csokis-málnás torta

tejszínes-vaníliás töltettel

Hozzávalók:

Tortalap:

  • 5 friss tojás
  • 5 ek kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,75 dl magas gyümölcstartalmú málnaszörp (nem az olcsó, “ízű”-féle)
  • 1 ek holland kakaópor
  • fél csomag sütőpor

Locsolni:

  • 1 dl málnaszörp

Krém:

  • 2 dl habtejszín
  • 1,5 dl cukrászalap
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 ek málnaszörp
  • pár csepp üvegcsés rumaroma

Tetejére:

  • 10 dkg tejcsoki
  • kb. fél dl tej

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóiból egy sima, szimpla kakaós piskótát készítünk, azzal a kivétellel, hogy a legelején hozzáadjuk a málnaszörpöt is a tojáshoz. 23 cm-es tortaformában megsütjük. Ha kihűlt, félbevágjuk és meglocsoljuk a málnaszörppel.
  2. A krémhez a cukrászalapot és a habtejszínt felverjük a vaníliarúd magos belsejével, hozzáöntjük a pici málnaszörpöt és a rumaromát – nem tudom, miért raktam bele, úgy éreztem: kell. Ezt töltjük a két piskótalap közé. Nem baj, ha 
  3. A tetejére a tejcsokit és a tejet megmelegítjük (mikróban csináltam, olvasztás funkcióhoz 200 g-ot állítottam be), és ezt rácsorgatjuk, valamint elkenjük a hideg piskótán. Egy éjszakán át hűtőben tartjuk, másnap szeletelhető.

IMGP5997-1

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!