bopciblog

Chilis, borsos, nem csípős bögrés pogácsa nyújtás nélkül

Hallott már valaki olyanról, hogy egy pár falatnyi pogácsa elég rendes mennyiségű borssal és chilivel van megpakolva, mégsem csíp? Csak a természetes íze jön ki a pogácsában. Nem, nem őrültem meg, tényleg ilyen lett! Ráadásul hiperszuperpuha, eteti magát, sajtos, és másnap is finom -bár nincs benne még krumpli sem.

Chilis-borsos pogácsa

Hozzávalók:

  • 1 bögre 20 %-os tejföl
  • 1 szűk bögre puha margarin (nem olvasztott)
  • 1 kk só
  • fűszerek: tört chilipaprika, őrölt cayenne bors, őrölt feketebors
  • 6 bögre búzafinomliszt
  • kb. fél csomag friss élesztő
  • 0,3 dl tej & 1 kk cukor
  • 1 tojás sárgája
  • fél bögre reszelt sajt

Elkészítés:

A cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amíg fut, addig a lisztet a sóval összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal. A tejfölbe beletesszük a chilipaprikát, cayenne borsot, feketeborsot – ez a három összesen egy kiskanálnyi legyen -, és 4-5 perc állás után hozzákeverjük a lisztes keverékhez. A tojássárgájával és a felfutott élesztővel elkeverjük, legvégül hozzáadjuk a sajtot, és alaposan kidagasztjuk. Letakarva egy jó órát pihentetjük. Óvatosan kilapogatjuk (nem nyújtjuk) kb. kétujjnyi vastagra, bevagdossuk, lekenjük tojással, megszórjuk sajttal. Sütőben 175 fokon kb. fél óra alatt készre sütjük.

IMG_20151008_180503

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Szendvics alapnak is tökéletes

  2. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Ilyet se ettem még,de nem lehet rossz

  3. Emese Spanderné Bujda says:

    Erre kíváncsi vagyok!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!