Chilis, borsos, nem csípős bögrés pogácsa nyújtás nélkül

Hallott már valaki olyanról, hogy egy pár falatnyi pogácsa elég rendes mennyiségű borssal és chilivel van megpakolva, mégsem csíp? Csak a természetes íze jön ki a pogácsában. Nem, nem őrültem meg, tényleg ilyen lett! Ráadásul hiperszuperpuha, eteti magát, sajtos, és másnap is finom -bár nincs benne még krumpli sem.

Chilis-borsos pogácsa

Hozzávalók:

Elkészítés:

A cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amíg fut, addig a lisztet a sóval összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal. A tejfölbe beletesszük a chilipaprikát, cayenne borsot, feketeborsot – ez a három összesen egy kiskanálnyi legyen -, és 4-5 perc állás után hozzákeverjük a lisztes keverékhez. A tojássárgájával és a felfutott élesztővel elkeverjük, legvégül hozzáadjuk a sajtot, és alaposan kidagasztjuk. Letakarva egy jó órát pihentetjük. Óvatosan kilapogatjuk (nem nyújtjuk) kb. kétujjnyi vastagra, bevagdossuk, lekenjük tojással, megszórjuk sajttal. Sütőben 175 fokon kb. fél óra alatt készre sütjük.

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »