Bopci tejszínes-mákos szelete fehércsokival

Ez egy olyan süti lett, ami – mivel még mindig nem tudok szép szeletet vágni – nem pont olyan, mint akartam. Egy szó, mint száz: randa egy vágókészségem van, nincs mit tagadni.

Hogy cukrászdák miért nem csináltak eddig ilyet, fogalmam sincs, hisz rém egyszerű az elkészítése; cserébe roppantmód finom. (Hehe, levédetem!)

Hozzávaló-ügyileg nem sorolnám a legolcsóbbak kategóriájába, mert tényleg nem az, ám olyan ízélményt ad, ami – apa szerint – különlegesen finom. Nem sok sütit jellemzett eddig így… 🙂

Tejszínes-mákos szelet fehércsokival

Hozzávalók:

Piskóta:

Forma kikenéséhez vaj és liszt

Krém:

Tetejére:

Elkészítés:

  1. Kakaós piskótatésztát sütünk a szokásos módon. Ha kisült, kivesszük a tepsiből, meghűtjük teljesen, félbe vágjuk.
  2. A krémhez a habtejszínt elkezdjük felverni az aromákkal, közben a fehércsokit megolvasztjuk a porcukorral együtt (nem szabad túlhevíteni), és hozzáadjuk a habtejszínhez, kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a darált mákot. Ezt kenjük a piskótalapok közé.
  3. A tetejére a fehércsokit megolvasztjuk a tejjel, és rákenjük. Kicsit dermedni hagyjuk, aztán mákkal megszórjuk. Kihűlés után (legalább 4-5 óra a hűtőben) szeleteljük. (Igen, nekem ez nem megy. 🙁 )

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »