Erős, filléres, gyors, bögrés: a csípős-fűszeres sült hot dog

Ez a hot-dog csak azért készült, mert a múltkor a Metroban rácuppantam a fűszeres állványra. Arra az új fajtára, amit most mindenhol hirdetnek, hogy műanyag, 130-250 Ft közt van egy darab belőle, és az mennyire jó, adnak érte matricát, pontot, bánatos harcsafejet, mindegy, mit, csak vedd meg! 🙂

Speciel én a megvétel után láttam a reklámokat, így tényleg a 129-250 Ft közti áron vettük meg őket. Jó sokat ám! 🙂 Piszok jól kialakították, mert egymás mellé téve kis helyet foglalnak el, meg lehet őket különböztetni jó gyorsan, és egy zacskónál alacsonyabbak. (Ugye más is utálja, hogy kibontott zacskóban vannak a fűszerek, visszahajtva, aztán gyerek/férj feltépi az ajtót, és minden borul?) Na ezek pont nem ilyenek. A jól ismert hypos műanyag kifehérítve, átlátszóvá téve és belepakolva a sok-sok finomság (pont azok, amikért öltek régen), egymás mellé téve is nagyon kevés helyet foglalnak el – csak a felbontásával kell nyűglődni, mert mire levágja-tépi az ember jánya a biztonsági zárófülecskét, megőszül! 😀

És hogy miért ilyen, hot-dog-szerű képződményt készítettem? A “hát mert csak!” elég sivár válasz lenne rá, így elárulom: a suliba is kell az energia és az íz, meg a hús, meg a fehérje – ha már annyira borzalmas a menzareformos kaja, hogy ehetetlen -, meg munkahelyre is… ez pedig egyszerre ízes, fűszeres, húsos és fehérjés. Ennyi! 🙂

Csípős-fűszeres hot dog

Hozzávalók:

Tészta:

Töltelék:

Tetejére:

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A lisztbe kell belekeverni a fűszereket (és a sütőport, ha azzal készítjük). Élesztős változatnál fél órát hagyjuk pihenni, sütőporosan nem kell várni, azonnal nyújtható. Akinek van, nyugodtan kihasználhatja a kenyérsütő gép 8-as programját, ekkor alulra kell a tej, só, margarin, erre jön a reszelt sajt, a liszt, a fűszerek és a fújóanyag, a tetejére pedig vagy a sütőpor vagy a cukor&morzsolt élesztő.



2. Kb. 2-3 mm vastagra kell nyújtani lisztezett deszkán, egy hosszú téglalap alakra. Kb. az egészet beterítette nekem szélességben. 🙂 Négyszer két kockára vágjuk. Mindegyik kockára kerül 2 szelet sajt és 1 darab virsli, majd feltekerjük. 5 db bevágást készítünk a rudakra. Ki kell tapogatni, hogy a feltekerés után a tetején legyen a virsli – nekem egy db lett olyan, hogy az aljára került, de abból ki is folyt a sajt.

3. A tetejét megkenjük a tojássárga-tej keverékkel, majd megszórjuk reszelt sajttal. 175 fokon bő fél órán át sütjük sütőpapírral bélelt tepsiben/lemezen kb. 25-30 perc.

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »