bopciblog

Olcsó, gyors, isteni: laktózmentes, bögrés gofri

Gyerekkoromban a belvárosban volt az első gofris. A Centrum áruház alatt (Piac utca), bal oldalt, egy kis bódé-szerűségben. Mindig szerettem arrafele sétálni, mert ugyan nem volt rá pénzünk – nem vagyok milliomos csemete -, viszont már az illatért is megérte. Hát ezért készült. 🙂

Miért laktózmentes? És miért gofri? És miért isteni? Ráadásul hogyhogy olcsó is? Na jó, sok a kérdés, kezdem a magyarázkodást. 🙂

Azért laktózmentes, mert a Picim laktózérzékeny – nem hivatalosan, csak gyakorlatilag.

Miért gofri? Mert hamarabb készen van, mint egy piskóta vagy muffin, vagy bánat tudja, milyen süti, de még a kekszet is kenterbe veri a <10 perces idejével. (Amíg a krumpli megfőtt, addig bőven volt idő összekavarni-megsütni-“kóstold meg!“-ezve Andi kezébe nyomni ;))

Az isteniség az ízében rejlik. 🙂 Nem csalás, nem ámítás, ez bizony tényleg isteni. Puha, finom, illatos, kínálni sem nagyon kell… Csak a gyerek ne legyen felügyelet nélkül a közelben, mert könnyen ez kerekedhet belőle, mint nálunk: az én édes drága Picim úgy döntött, hogy márpedig a kerékgumi-mentesített traktor (valamiért ez a mániája mostanában, hogy minden járgányt gumimentesít) gofrit akar mászni. Nem volt szabad elmozdítani a traktort 🙂 Ő tudja… 😀

12027585_958450464201778_5384582702247728150_n

Az olcsóság pedig az árak összehasonlítása végett került feltüntetésre. Mert ez tényleg olcsó. Az a 2,5 dl olaj szinte a legdrágább tétel az egészben. Persze ha valaki olvasztott vajjal akarja csinálni, akkor azzal is lehet (nem tiltom meg 😉 😀 ), de ez így olcsó, finom, laktózmentes, ráadásul gofri a javából! 🙂

Az illata pedig pontosan ugyanolyan, mint ami gyerekkoromban a gofris környékén terjengett. 🙂

 

Laktózmentes bögrés gofri

 

Hozzávalók:

  • 4 bögre liszt
  • 4 egész tojás
  • 1 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kb. fél citrom héja
  • kb. 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • fél mk sütőpor
  • 2 bögre laktózmentes tej
  • 1 bögre olaj

Elkészítés:

Az összes hozzávalót alaposan, simára összekavarjuk – egy érdekes kulimászt kapunk: a piskóta és a palacsinta közt valahol -, és egy-egy (kis) merőkanálnyi adagot teszünk a gofrisütőbe.

12038150_959167087463449_9198098786315405713_n

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    A párom kedvence 🙂

  2. Renáta Szabó says:

    Erre nagyon kíváncsi vagyok, eddig még nem találtam rá a tökéletes gofri receptjére, de ez a recept jól hangzik 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!