bopciblog

Egészséges, olcsó, finom, szezonális: Markos zabpelyhes rétes

A zabpehely egyik barátnőm férje szerint a “szupergabona”, mert könnyű – súlya alapján -, elkészíteni sem ördöngősség, nagyon széles a felhasználási módja, ráadásul fogyasztószerként is érdemes használni, mert rostokban gazdag, teltségérzetet okoz, ezáltal könnyebb nem enni a fogyasztása után iksz órával. Á

Ha ezt ötvözzük két olyan gyümölccsel, ami szezonális – tehát fillérekért hozzá lehet jutni -, és hozzáteszem, hogy tökéletesen lehet variálni a zabpehellyel, rögtön rájöhetünk, hogy a hó végére ez a tökéletes nasi.

Markos zabpelyhes rétes

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap (8 lap)
  • 8 db nagy, savanykás alma
  • 3 fürt fekete szőlő (othello, medok, stb., tehát a sötét színű, amit nem szeretnénk a ruhánkon viszont látni) kimagvalva
  • 8 marék zabpehely
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 mk őrölt szegfűszeg
  • 1 tojás

Elkészítés:

A réteslapot óvatosan 4 fele szedjük: 1 lap lesz elég egy réteshez. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, hozzákeverjük a zabpelyhet és a kimagvazott szőlőt (ez a legmacerásabb művelet), megcukrozzuk, fűszerezzük. A réteslapokra tesszük az almás keveréket, körbekenjük tojással és feltekerjük, a tetejét is megkenjük a tojással. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben 170-180 fokon aranybarnára sütjük.

IMGP6370-1

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Emese Spanderné Bujda says:

    Nekem a meggyes-mákos a kedvencem!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!