Alapvetően az egyik, facebookon megosztott fotóm indított el afelé, hogy ezek a kis remekművek elkészüljenek. Apa ugyan krémes sütit kért, az Aldi polca pedig kongott az ürességtől – vajügyileg legalábbis; tök jó, hogy akciós! :/ -, ezért ezek elnapolódtak. De egy kis kekszezés belefért az időbe. Főleg, hogy ilyet még nem csináltam, a gyerekek is lefoglalhatóak voltak a “gyurmázással”.
Én ilyet gyurmáztam, ami egy gigászi méretű pók lenne, marcipánból készítve. Apuci nem akarta elhinni, hogy darabonként pakoltam össze. 🙂 Pedig de! 🙂 Jó, hát nem egy tökéletes műremek, hisz soha nem készítettem előtte – sőt, a gugliba pötyögtem be, hogy mégis hogyan kell pontosan elkészíteni, mert ugye nem mindegy, hogy állnak a lábai -, de mindent ki kell próbálni egyszer! 😉
Halloween kekszeink
Hozzávalók:
Kekszek:
- 16 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- késhegynyi szódabikarbóna
- 34 dkg liszt
- 1 tk vanília kivonat
- 1 tojás
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 1 ek glükózszirup
- 1 ek porcukor
- 1 ek vanília kivonat
Díszítés: marcipán
Elkészítés:
- A keksz hozzávalóit összegyúrjuk, nagyon vékonyra kinyújtjuk (kb. 2 mm), és kis pohárral vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 200 fokon 12 percig sütjük sütőpapíros lemezen.
- A krémhez a mascarponet szép sima, fehér krémmé keverjük, 1-2 kiskanál krémmel összeragasztjuk a kihűlt kekszeket.
- Tetejüket tetszés szerint dekoráljuk.
Amennyiben kakaósan is szeretnénk, akkor a kekszeknél 2-3 dkg lisztet fel lehet cserélni kakaóporral, illetve a mascarponehoz is lehet adni kakaóport, ám akkor dekánként plusz 1 ek porcukrot kell számolni. Nekünk így is készült emeletes keksz, tehát vanília-kakaó-vanília ízű keksz, közte vaníliás és kakaós krémmel. Ezeket annyira kidekorálták a gyerekek, É hogy apa azt mondta: nincs szíve megenni őket, annyira szépek és úgy meghatotta, hogy mit készítettek a gyerekek neki.
Még mindig nagyon tetszenek :):
Ötletesek
Szuper dekorációk!