Ördögien csípős édes-savanyú csirkeszárny
Ez úgy indult, hogy a postázás után (igen, nyeremény feladva :)) azt találtam mondani apának: beugrok a Picivel húsért a boltba. Merész kijelentés volt ez… mert 8-an álltak előttünk a sorban, Babának pedig hiába volt újra megvéve a szétszakadás miatt selejtezett autós könyv, mégsem volt számára olyan vonzó, mint a baromfi pultos üveg. Ami bizonyára jó ízűnek is tűnt, mert mindenáron meg akarta nyalogatni. (Nem engedtem, én, a gonosz anya.)
Tehát kemény 2300 Ft-ból bevásároltam egy egész hétre való csirkehúst, amiben volt a kutyáknak is jutó falat. Azt hiszem, ügyes vagyok. 🙂 (Csirkecomb, csirkeszárny, máj&szív, csirkemell darálva, far-hát. Egyikből sem 20 dkg volt az adag, hanem minimum 95 dkg.) Ez csak arra bizonyíték, hogy igen, átgondoltan be lehet osztani a pénzt.
V
Ördögien csípős csirkeszárny
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 2 ek sült csirke fűszerkeverék
- 1 kk majoranna
- 3 ek ketchup & 1 ek csípős chiliszósz
- 2 dl fehér must
- 1 dl fehérbor
- 1,5 dl víz
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megmossuk, befűszerezzük, majd a mustot a fehérborral, a ketchuppal és a chiliszósszal alaposan összekeverjük, felöntjük kb. másfél dl vízzel, és ezt öntjük a hús alá. Légkeveréssel 180 fokon 50-60 perc alatt készre sütjük, egyszer megfordítva közben.