bopciblog

Sütés nélküli bögrés cappuccino torta

Hogy miért jó? Mert brutálisan finom, sütni sem kell hozzá, és lehetetlen elrontani. Hogy mire kell vigyázni vele? Az egyik alkotóelemére*, hogy ne legyen benne alkohol – nekünk volt, úgyhogy az éjszakai száguldozás kilőve. Mire még? A gyerekek nehogy a saját ágyukba varázsolják az egész tortát, mielőtt megennénk, mert onnan nehezebb összekaparni. Főleg, ha még jó alaposan bele is nyomkodták az ágyneműbe, mert olyan finom. 😉

 

Sütés nélküli bögrés cappuccino torta

 

1 bögre = 2,5 dl

Hozzávalók:

  • 500 g darált háztartási keksz
  • fél bögre tej
  • fél üvegcse rumaroma (sokalltam elsőre, de kell bele ennyi!)
  • 1 bögre olvasztott margarin
  • 5 ek cappuccino por
  • fél bögre porcukor
  • 1 ek instant kávé
  • 1 ek vanília kivonat

Tetejére:

  • 10 dkg fehércsoki
  • 1 ek olaj
  • 1 kk holland kakaópor

Elkészítés:

  1. Egy tálban a hozzávalókat alaposan összekeverjük a száraz anyagokat, a margarinban feloldjuk az instant kávét – így könnyebb -, és úgy adjuk a keverékhez. Egy kapcsos tortaformába tesszük, hűtőben 1-2 órát pihentetjük. (Aki akarja, fóliával kibélelheti a formát, én nem tettem, így is kijött, mivel elég zsíros.)
  2. A fehércsokit az olajjal megolvasztjuk, ráöntjük a tortára, és azonnal megszórjuk a kakaóporral. Újabb 1-2 óra hűtőzés után melegvizes késsel vágható. Jó étvágyat! 🙂

IMGP6404

 

*: A rumaromák egy része elég magas etil-alkohol tartalommal viseltetik, amit nem szeretnek reklámozni a gyártók. Általában az olcsóbb fajtákba szoktak tenni alkoholt. Akármennyire is “csak aroma”, erősebb illumináltságot okoz, mint egy pár üveg sör. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Újjabb finomság

  2. Emese Spanderné Bujda says:

    Nagyon finom lehet!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!