Sütés nélküli bögrés cappuccino torta
Hogy miért jó? Mert brutálisan finom, sütni sem kell hozzá, és lehetetlen elrontani. Hogy mire kell vigyázni vele? Az egyik alkotóelemére*, hogy ne legyen benne alkohol – nekünk volt, úgyhogy az éjszakai száguldozás kilőve. Mire még? A gyerekek nehogy a saját ágyukba varázsolják az egész tortát, mielőtt megennénk, mert onnan nehezebb összekaparni. Főleg, ha még jó alaposan bele is nyomkodták az ágyneműbe, mert olyan finom. 😉
Sütés nélküli bögrés cappuccino torta
1 bögre = 2,5 dl
Hozzávalók:
- 500 g darált háztartási keksz
- fél bögre tej
- fél üvegcse rumaroma (sokalltam elsőre, de kell bele ennyi!)
- 1 bögre olvasztott margarin
- 5 ek cappuccino por
- fél bögre porcukor
- 1 ek instant kávé
- 1 ek vanília kivonat
Tetejére:
- 10 dkg fehércsoki
- 1 ek olaj
- 1 kk holland kakaópor
Elkészítés:
- Egy tálban a hozzávalókat alaposan összekeverjük a száraz anyagokat, a margarinban feloldjuk az instant kávét – így könnyebb -, és úgy adjuk a keverékhez. Egy kapcsos tortaformába tesszük, hűtőben 1-2 órát pihentetjük. (Aki akarja, fóliával kibélelheti a formát, én nem tettem, így is kijött, mivel elég zsíros.)
- A fehércsokit az olajjal megolvasztjuk, ráöntjük a tortára, és azonnal megszórjuk a kakaóporral. Újabb 1-2 óra hűtőzés után melegvizes késsel vágható. Jó étvágyat! 🙂
*: A rumaromák egy része elég magas etil-alkohol tartalommal viseltetik, amit nem szeretnek reklámozni a gyártók. Általában az olcsóbb fajtákba szoktak tenni alkoholt. Akármennyire is “csak aroma”, erősebb illumináltságot okoz, mint egy pár üveg sör.