Ez egészen egyszerűen azért készült, mert reggel azt mondta apa: azt a megbontott joghurtot süsd meg valami sütinek! Hát megsütöttem. Ilyen lett.
Mint mostanában kiderülthetett számotokra, nekem a fehércsoki – vagy bármilyen, de csoki legyen – jelenleg elég sokat szerepel a repertoárban. Az oka elég prózai: jófajtát tudtam beszerezni a múltkor. 🙂 Finom, égés helyett olvad, és értelmes áron van. Ha jól emlékszem, valahol 400 Ft körül volt a fél kilós zacskó ára. (Fehércsoki pasztilla.)
Ezért ezen is van. Nem rontotta el…
Epres-joghurtos-fehércsokis muffin
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 1,25 bögre liszt
- fél bögre cukor
- fél bögre olvasztott vaj
- fél bögre epres joghurt
- pár csepp eper aroma
- csipetnyi szódabikarbóna
Tetejére:
- 5-6 dkg fehércsoki
- díszcukor
- 1 ek vaj
Elkészítés:
- A hozzávalókat összekeverjük csomómentesre, muffinformában 20 perc alatt készre sütjük 180 fokon.
- Amíg hűl, megolvasztjuk a fehércsokit a vajjal, és egy kanállal adagoljuk a sütik tetejére. A tetejét tetszőlegesen díszítjük – én most arany színű cukorkákat használtam hozzá.
Nagyon szép a díszítés!
Jól mutat a sütin az arany színű cukorka 🙂
nem is tudtam hogy lehet eper aromát venni,ha találok itt akkor megcsinálom 🙂