bopciblog

Bögrés, epres-joghurtos-fehércsokis muffin

Ez egészen egyszerűen azért készült, mert reggel azt mondta apa: azt a megbontott joghurtot süsd meg valami sütinek! Hát megsütöttem. Ilyen lett.

Mint mostanában kiderülthetett számotokra, nekem a fehércsoki – vagy bármilyen, de csoki legyen – jelenleg elég sokat szerepel a repertoárban. Az oka elég prózai: jófajtát tudtam beszerezni a múltkor. 🙂 Finom, égés helyett olvad, és értelmes áron van. Ha jól emlékszem, valahol 400 Ft körül volt a fél kilós zacskó ára. (Fehércsoki pasztilla.)

Ezért ezen is van. Nem rontotta el…

Fotó: theheritagecook.com

 

 

Epres-joghurtos-fehércsokis muffin

 

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 1,25 bögre liszt
  • fél bögre cukor
  • fél bögre olvasztott vaj
  • fél bögre epres joghurt
  • pár csepp eper aroma
  • csipetnyi szódabikarbóna

Tetejére:

  • 5-6 dkg fehércsoki
  • díszcukor
  • 1 ek vaj

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat összekeverjük csomómentesre, muffinformában 20 perc alatt készre sütjük 180 fokon.
  2. Amíg hűl, megolvasztjuk a fehércsokit a vajjal, és egy kanállal adagoljuk a sütik tetejére. A tetejét tetszőlegesen díszítjük – én most arany színű cukorkákat használtam hozzá.

IMGP6440b

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Emese Spanderné Bujda says:

    Nagyon szép a díszítés!

  2. Nagy Anita says:

    Jól mutat a sütin az arany színű cukorka 🙂

  3. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    nem is tudtam hogy lehet eper aromát venni,ha találok itt akkor megcsinálom 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!