A következő süti egy pikk-pakk, bögrés finomság, ami a buktából kimaradt lekvár felhasználása miatt született. Az íze viszont… hmm, hogy is mondjam… a fenséges és az isteni közt van valahol félúton. Viszont nagyon laktat is, hiába kis picike darab egy süti belőle.
Kifejezetten arra való, hogy kényeztessük magunkat, leüljünk egy film elé és egy kis teával elfogyasszuk. Mondjuk takaróba bújva. Vagy a párunkhoz bekuckózva. De el tudom képzelni csajos délutánra is, mert könnyű elkészíteni, mellélőni lehetetlen vele, és… nem tudok mást mondani rá, egyszerűen ki kell próbálni! Vigyázat, mire az első tepsi elfogy, érdemes a második adagot kisütni! 🙂
Brutál vajas, isteni lekváros lapka
Hozzávalók:
- 1/4 bögre olvasztott vaj
- 1 tojás
- 1/3 bögre cukor
- 1/3 bögre vaníliás joghurt
- késhegyni sütőpor
- késhegynyi őrölt fahéj
- csipetnyi só
- fél banán összetörve
- kb. 5-6 dkg sütésálló lekvár (tömb)
- 1 bögre liszt
Elkészítés:
A lekvár kivételével az összes hozzávalót alaposan összekeverjük. Egy lágy, folyós, zsíros tésztát fogunk kapni. A szögletes formába teszünk két evőkanálnyit egy lyukba, a tetejére egy vékony csík sütésálló lekvárt teszünk és 175 fokon kb. fél óra alatt készre sütjük.
A sütés álló lekvárok mindig olyan furin néznek ki 🙂 pedig praktikusak
Kedvenc uzsonnám volt iskolába a lekváros bukta 🙂