bopciblog

Virslis-sajtos kifli – fagyasztható, bögrés, család kezébe nyomós

Ez nem a klasszikus, mini koktélvirslis változat. Nem azonnal elkészülő, viszont annyira egyszerű, hogy kihagyhatatlan. Ja, és fagyasztható, tehát összegyúrjuk, kelesztjük, töltjük, fagyasztjuk, reggel elővesszük, betoljuk a sütőbe – és hopp, ott a reggeli! 🙂

Tipikusan Dedóvó Házirobotnak (=nekem) való, hogy csak ki kelljen kapni reggel 6-kor a fagyóból, és induláskor oda lehessen adni a családnak zacskóba csomagolva, hogy “Jó étvágyat!“, aztán pusziosztás és mehetnek 🙂

12240051_1637731516478549_4237795636719959183_n

 

Virslis-sajtos kifli

 

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre tej
  • 1 bögre olvasztott margarin
  • 1 csipet só
  • 1 ek cukor
  • 5 bögre liszt
  • 1 csomag szárított élesztő

töltelék:

  • szeletelt sajt
  • virsli

tetejére:

  • reszelt sajt
  • tojás

Elkészítés:

  1. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a margarin felét, a cukros tejben felfuttatott élesztőt, és letakarva fél órát kelesztjük. (Akinek úgy könnyebb, kenyérsütőgép, 8-as program ;))
  2. Kettészedjük a tésztát, kinyújtjuk vékony, kör alakra, és 6-8 fele vágjuk (ki mekkora kifliket szeretne), megkenjük a fél bögre olvasztott margarinnal, ráteszünk egy-egy, átlózva elvágott sajtszeletet (ez most konkrétan Ammerlander Trappista, szeletelt, de ha folyós sajtot szeretnénk és nem baj, ha “mű” az a sajt, lehet szendvicsfeltétet is rátenni nyugodtan), és egy-egy félbevágott virslit.
  3. Feltekerjük, és ha azonnal sütjük, megkenjük a maradék margarinnal vagy tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Ha eltesszük mélyhűtőbe, akkor nem kell kenegetni, csak külön, tányérra téve bepakolni a mélyhűtőbe. Egy-két óra múlva át lehet már tenni onnan egy zacskóba nyugodtan, a dátumot is rá lehet írni, és akkor vesszük ki sütni, amikor csak akarjuk.
  4. Azonnali sütésnél elég 160-170 fokon sütni, pillanatok alatt készen van, mélyhűtőből kivéve is ugyanennyi idő lesz, csak sokkal puhább állaggal fog rendelkezni.

IMGP6677rb-1

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Georgina Kiss says:

    Biztos kérdezték már: az egy bögre olvasztott margarin az kb 125 g vagy 250 g? Ha erre válaszolsz, már sederek is a boltba 🙂

  2. Emese Spanderné Bujda says:

    Ez a nekem való recept, mert könnyen elkészíthető! 🙂

  3. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Ezt is lementettem 🙂

  4. Nagy Anita says:

    Virslis-sajtos kifli nagyon étvágygerjesztő !!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!