bopciblog

Édes-savanyú csirkeszárny – 500 Ft alatt

Ez a husi azzal kezdődött, hogy betévedtem a húsboltba. A beparkolást hagyjuk, kb. a lehetetlenséggel volt egyenlő a dolog. Még jó, hogy anyósomat vittem magammal, együtt találgattuk, hogy hogyan is kéne csinálni, hogy jó legyen (balra mellettem a vonalra álltak, jobbra egy böhöm nagy négykerekű, kb. egy szűk sáv mögöttem, aztán keresztben autó). 🙂

A boltban önmaga mellé visszakígyózó sor (tizenpár ember előttem), a három kiszolgáló alig győzte. Nem csoda, hisz 59 Ft volt a far-hát, 275 Ft a friss csirkemáj, 348 Ft a csirkeszárny, 418 Ft a faros csirkecomb, 1245 Ft a mellfilé… és mégis szinte csak a darált csirkemellet vitték. Nem tudom, miért. (Esetleg mindenki az én fasírtreceptemet akarta kipróbálni? ;)) Na én ám nekiálltam bevásárolni! Ilyen árak mellett nem csoda, hogy kb. 10 kilóért fizettem egy ezrest, ugye? 😉 (Akinek kell a bolt neve-címe, elárulom, de csak privátban, hisz egy fillért nem kapok érte tőlük, hogy reklámozzam őket 😉 :D)

A lányok imádják a sült csirkeszárnyat. Nem tudom, miért, de jobban szeretik, mint a combot vagy a mellehúst. Apósommal ott tanakodtunk, vajon mi lehet az oka, és arra tudunk csak tippelni, hogy kevésbé inas-izmos testrésze ez a csirkének – hisz nem szoktak általában repdesni -, de ízületes, csontos, ergo szaftosabb része, mint a sima, szimpla mellehús.

Tehát nekiálltam valami nagyon finomat kreálni, ami édes is, nem csípős, savanykás is, de nem a klasszikus ecetes baracklekváros kotyvalékba való bepácolás. Mert az azért nagyon savanyú lett volna, főleg, hogy apa gyomra nem bírja a savanyút – vagyis bírni bírja, csak utána van nyaú, hogy fáj és ég és gyorsan-gyorsan adjak rá valamit. 🙂 Szóval a nagyon savanyú kihúzva. De a kicsit savanyú azért még benne maradt a pakliban.

12369255_981514458562045_3639009269602362003_n

 

Édes-savanyú csirkeszárny

Hozzávalók:

  • 12 db csirkeszárny

pác:

  • 3 ek ketchup (Heinzet használtam)
  • 1 ek cukor
  • 1 kk pirospaprika por
  • 3 ek citromlé
  • 4 dl langyos vízben feloldott 1 kk só és 1 ek ételízesítő

Elkészítés:

  1. A csirkeszárnyakat bepácoljuk az alaposan összekevert pácba és lefedve egy éjszakán át a hűtőben érleljük.
  2. Másnap egy tepsibe tesszük és 200 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük. Egyszer meg kell fordítani, hogy mindkét oldala megpiruljon.

 IMGP6714-1

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Meg fogom csinálni szintén 🙂

  2. Papp Viktória says:

    Ez nagyon kiprobalando recept:-)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!