bopciblog

Csipkebogyós-csokis csiga

Egy újabb csiga recept következik. Ez ugyan – legalábbis a régi, alaprecept – a ’40-es évekből van, de én reformáltam. Mint mindent. 🙂

Megkérdeztem ugyan a gyerekeket, hogy mi legyen: bejgli forma vagy csiga, és ők a csigára szavaztak, úgyhogy még véletlenül sem a karácsonyhoz kötődő a recept.

Csipkebogyós-csokis csiga

Hozzávalók:

Tészta:

  • kb. fél liter tej
  • 75-80 dkg liszt
  • 1 tojás sárgája
  • 2 marék cukor
  • fél csomag friss élesztő
  • 1 kk só
  • 4-5 ek citromlé

Töltelék:

  • 10 dkg étcsoki
  • 3-4 ek csipkebogyó lekvár
  • 2 ek porcukor
  • 1 kk fahéj
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóiból egy édes kelt tésztát csinálunk, duplájára kelesztjük.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk centinyi vastagra, megkenjük lekvárral, megszórjuk a porcukor-fahéj-szegfűszeg keverékkel, és meghintjük apróra vágott csokival.
  3. Kétujjnyi csigákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük.

IMGP6716-1

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Milyen jó puhának néz ki a tésztája.finom lehet


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!