Egy újabb csiga recept következik. Ez ugyan – legalábbis a régi, alaprecept – a ’40-es évekből van, de én reformáltam. Mint mindent. 🙂
Megkérdeztem ugyan a gyerekeket, hogy mi legyen: bejgli forma vagy csiga, és ők a csigára szavaztak, úgyhogy még véletlenül sem a karácsonyhoz kötődő a recept.
Csipkebogyós-csokis csiga
Hozzávalók:
Tészta:
- kb. fél liter tej
- 75-80 dkg liszt
- 1 tojás sárgája
- 2 marék cukor
- fél csomag friss élesztő
- 1 kk só
- 4-5 ek citromlé
Töltelék:
- 10 dkg étcsoki
- 3-4 ek csipkebogyó lekvár
- 2 ek porcukor
- 1 kk fahéj
- késhegynyi őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóiból egy édes kelt tésztát csinálunk, duplájára kelesztjük.
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk centinyi vastagra, megkenjük lekvárral, megszórjuk a porcukor-fahéj-szegfűszeg keverékkel, és meghintjük apróra vágott csokival.
- Kétujjnyi csigákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük.
Osztom
Milyen jó puhának néz ki a tésztája.finom lehet