Csipkebogyós-csokis csiga

Egy újabb csiga recept következik. Ez ugyan – legalábbis a régi, alaprecept – a ’40-es évekből van, de én reformáltam. Mint mindent. 🙂

Megkérdeztem ugyan a gyerekeket, hogy mi legyen: bejgli forma vagy csiga, és ők a csigára szavaztak, úgyhogy még véletlenül sem a karácsonyhoz kötődő a recept.

Csipkebogyós-csokis csiga

Hozzávalók:

Tészta:

Töltelék:

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóiból egy édes kelt tésztát csinálunk, duplájára kelesztjük.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk centinyi vastagra, megkenjük lekvárral, megszórjuk a porcukor-fahéj-szegfűszeg keverékkel, és meghintjük apróra vágott csokival.
  3. Kétujjnyi csigákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük.

Tovább a blogra »