bopciblog

Mákos batyu 3 hozzávalóból – szilveszterre is tökéletes

Túl sok mákot daráltunk a bejglihez. Ez van, ha ismerős a máktermelő, és karácsonyra hoz egy zacskónyit ajándékba. 🙂 Ennyire friss mákot a boltból nem tudtunk volna venni. Meg is látszott a tölteléken: sokkal olajosabb volt, mint a boltban vett – és sokkal több szárazanyag kellett bele. 🙂

Ebből következik, hogy maradt ki bejglitöltelék. Kárba pedig nem hagytuk veszni, így elkészült egy olyan finom süti, amit én magam sem hittem volna, hogy ilyen hamar elfogy. (A bejgliből még van.)

Mákos batyu

Hozzávalók:

  • 1 csomag fagyasztott levelestészta
  • kimaradt máktöltelék
  • 1 tojás

Elkészítés:

A kiolvasztott leveles tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra, megkenjük tojással, 12 db egyforma négyzetet vágunk belőle, a köuepükre tesszük a tölteléket, a négy sarkát felhajtjuk, összecsíptetjük, a tetejüket megkenjük. 200 fokon aranysárgára sütjük (kb. fél óra).

eyeemfiltered1451155709992

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!