Túl sok mákot daráltunk a bejglihez. Ez van, ha ismerős a máktermelő, és karácsonyra hoz egy zacskónyit ajándékba. 🙂 Ennyire friss mákot a boltból nem tudtunk volna venni. Meg is látszott a tölteléken: sokkal olajosabb volt, mint a boltban vett – és sokkal több szárazanyag kellett bele. 🙂
Ebből következik, hogy maradt ki bejglitöltelék. Kárba pedig nem hagytuk veszni, így elkészült egy olyan finom süti, amit én magam sem hittem volna, hogy ilyen hamar elfogy. (A bejgliből még van.)
Hozzávalók:
Elkészítés:
A kiolvasztott leveles tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra, megkenjük tojással, 12 db egyforma négyzetet vágunk belőle, a köuepükre tesszük a tölteléket, a négy sarkát felhajtjuk, összecsíptetjük, a tetejüket megkenjük. 200 fokon aranysárgára sütjük (kb. fél óra).