Isteni tűzdelt csirkemell 1000 Ft-ból

Úgy esett eme érdekes eset, hogy én erősködtem anyósomnak: marha kicsi ott a hely, nehéz nekem, mint kezdő sofőrnek ott navigálni. De csak odafordultunk, azt mondta, a kapubeállónál meg tudok majd fordulni – akkor még nem állt ott a fehér furgon -, parkoltam egy nagyon-nagyon szabályosat, csillagosötös szintűt, és bementünk a boltba.

Akciós volt a csirkemell: 800 Ft/kg! Valami isteni kép felrémlett előttem – az okokat nem tudom -, hogy én azt bizony megtűzdelem finom, házi füstölt szalonnával, és megsütöm jó ropogósra… a nyál összefutott a számban a képre. 🙂

Szatyorba, majd csomagtartóba is került a husi azon nyomban 😀

Ja, és a fehér furgon… kapubeállóban volt. Ahogy elnéztem, éppen hozott valamit a környező boltok egyikébe. Khmm, elég kellemes pár percet okozhattam a sofőrjének, mire sikerült kiállnom ott. Hadonászott szegénykém, de hát én nagyon dinka vagyok, meg eredetileg szőke is, így dunsztom nem volt, mit akar mutogatni. (Tehát van egy sáv és egy – elfoglalt – kapubeálló összesen az adott helyen, ott forduljak meg. Ipszilonban, ami iszonyatosan nagy mumusom. Hajtépééés! :/ És nagyjából fizikailag lehetetlenség. Na ezért nem szeretek én oda elmenni. Inkább majd valahol a környéken leteszem a kocsit legközelebb, de oda… hát nem!)

Isteni tűzdelt csirkemell

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A csirkemellet megmossuk – én a tollas bőrét lehúztam, pedig finom lett volna; csak hát az a sok tok… -, és a két felén 4-4 jó mély bevágást ejtünk. Ebbe belenyomkodjuk a szalonnacsíkokat, majd amennyire tudjuk, összenyomkodjuk a nyílás száját.
  2. Befűszerezzük, meglocsoljuk az olajjal körben, alá öntjük az eperbort, és alufóliával lefedve 200 fokon másfél órát sütjük, majd az alufóliát eltávolítva légkeveréssel további, min. fél óráig sütjük. 

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »