bopciblog

Egy kis egészség: kenyér teljes kiőrlésű búzából, olívaolajjal

Reggel apa vitte a lányokat. Annyira fújt a szél, hogy közöltem: én ugyan fél percre sem viszem ki az enyhén megfázott Törpémet az udvarra, mert akkor délutánra olyan lázzal fogok küszködni, hogy ihaj! Aztán hogy a kenyér elfogyott, csak nézegettem én kifele, hátha lecsendesül a Süvítő Bácsi annyira, hogy el tudjunk szaladni a boltba. Nem csendesült. Nem járt egy rugóra az agyunk.

Így a zöld szekrényt igénybe vettem, és bepakoltam a kenyérsütőbe egy olyan keveréket, amiről dunsztom nem volt, hogy jó lesz-e, de jó lett. Finom lett. Cukrot pedig elfelejtettem tenni bele, mégis ehető lett, sőt! (Cukor elfelejtve innentől kezdve!) Az olívaolajat most kipróbáltam – ha már lúd, legyen kövér! alapon -, és nem bántam meg.

Teljes kiőrlésű búzás, olívaolajas kenyér

Hozzávalók:

  • 310 ml langyos víz
  • 2 nagy csipet só
  • 2 ek extra szűz olíva olaj
  • 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (BL 196)
  • 22 dkg búzafinomliszt (nem volt BL jelzés rajta)
  • fél csomag friss élesztő

Elkészítés:

A leírt sorrendben a kenyérsütőbe tesszük a hozzávalókat, és letakarva megsütjük a sima kenyér programon. Tudom, hogy van rajta más fajta program, ami kifejezetten ilyen kenyérhez való, de ez kis adag hozzávaló, így feleslegesnek tartottam közel 4 órán át sütni, mint a teljes adagnál kellene.

Ilyen lett:

eyeemfiltered1453130962279

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!