Reggel apa vitte a lányokat. Annyira fújt a szél, hogy közöltem: én ugyan fél percre sem viszem ki az enyhén megfázott Törpémet az udvarra, mert akkor délutánra olyan lázzal fogok küszködni, hogy ihaj! Aztán hogy a kenyér elfogyott, csak nézegettem én kifele, hátha lecsendesül a Süvítő Bácsi annyira, hogy el tudjunk szaladni a boltba. Nem csendesült. Nem járt egy rugóra az agyunk.
Így a zöld szekrényt igénybe vettem, és bepakoltam a kenyérsütőbe egy olyan keveréket, amiről dunsztom nem volt, hogy jó lesz-e, de jó lett. Finom lett. Cukrot pedig elfelejtettem tenni bele, mégis ehető lett, sőt! (Cukor elfelejtve innentől kezdve!) Az olívaolajat most kipróbáltam – ha már lúd, legyen kövér! alapon -, és nem bántam meg.
Teljes kiőrlésű búzás, olívaolajas kenyér
Hozzávalók:
- 310 ml langyos víz
- 2 nagy csipet só
- 2 ek extra szűz olíva olaj
- 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (BL 196)
- 22 dkg búzafinomliszt (nem volt BL jelzés rajta)
- fél csomag friss élesztő
Elkészítés:
A leírt sorrendben a kenyérsütőbe tesszük a hozzávalókat, és letakarva megsütjük a sima kenyér programon. Tudom, hogy van rajta más fajta program, ami kifejezetten ilyen kenyérhez való, de ez kis adag hozzávaló, így feleslegesnek tartottam közel 4 órán át sütni, mint a teljes adagnál kellene.
Ilyen lett:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: