Mert van az a süti, amiért kútba dobjuk a fogyókúrát! Én ne tudnám? 🙂
Eredetileg apósnak készült volna a torta, de apa olyannyira leszavazta (“ropog a krém, darabos”, “ezt át ne merd vinni!”, ” Megőrültél? Nehogy leégess ezzel a sz*rral!” és társai), hogy maradt a hűtőben. Díszítés nélkül.
Ám apa falja befele, sőt, nekem is ízlik, Katicám egyenesen örömódákat zeng, hogy én csinálom a legfinomabb sütiket a világon, stb., így kártalanítva érzem magamat apa beszólásai miatt. Panni… ő “fogyózik”. Csak magvas kenyeret eszik, felvágottat nem – mert az zsíros ugyebár -, és sok-sok zöldséget akar enni. Csak bírjam! 😀
Narancsos csokitorta
Hozzávalók:
piskóta:
- 6 tojás
- 2 ek víz
- 1 ek olaj
- 8 ek kristálycukor
- 7 ek liszt
- 1 ek holland kakaópor
krém:
- 25 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 2,5 dl tej
- 45 g vaníliás pudingpor
- 1 ek vanília aroma (dr Oetker)
- 15 dkg olvasztott étcsokoládé
- 1 narancs reszelt héja
- 6 dkg holland kakaópor
Elkészítés:
- Egy vizes-olajos piskótát készítünk (az olaj az utolsónak belekerülő hozzávaló, a vizet a tojáshoz lehet adni nyugodtan). Először 160 fokon sütjük, majd mikor majdnem kész van, fentebb vesszük 175 fokra a sütőt. Így egyenes lesz a piskótánk teteje, nem kell átfordítani fejjel lefele hűléskor.
- A krémhez a pudingport a tejjel felfőzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral habos fehérre keverjük, hozzáadjuk a vanília aromát, az olvasztott étcsokit és a a kakaóport, majd miután ezeket alaposan elkevertük, ehhez kerül a kihűtött puding, legvégül a reszelt narancshéj. Fél órára a hűtőbe tesszük a krémet hűlni, majd átkeverjük robotgéppel, és így betöltjük a piskótába.
- 2-3 óra hűlés után szeletelhető.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: