bopciblog

Amikor egye fene a fogyókúrát: narancsos csokitorta

Mert van az a süti, amiért kútba dobjuk a fogyókúrát! Én ne tudnám? 🙂

Eredetileg apósnak készült volna a torta, de apa olyannyira leszavazta (“ropog a krém, darabos”, “ezt át ne merd vinni!”, ” Megőrültél? Nehogy leégess ezzel a sz*rral!” és társai), hogy maradt a hűtőben. Díszítés nélkül.

Ám apa falja befele, sőt, nekem is ízlik, Katicám egyenesen örömódákat zeng, hogy én csinálom a legfinomabb sütiket a világon, stb., így kártalanítva érzem magamat apa beszólásai miatt. Panni… ő “fogyózik”. Csak magvas kenyeret eszik, felvágottat nem – mert az zsíros ugyebár -, és sok-sok zöldséget akar enni. Csak bírjam! 😀

Narancsos csokitorta

Hozzávalók:

piskóta:

  • 6 tojás
  • 2 ek víz
  • 1 ek olaj
  • 8 ek kristálycukor
  • 7 ek liszt
  • 1 ek holland kakaópor

krém:

  • 25 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 45 g vaníliás pudingpor
  • 1 ek vanília aroma (dr Oetker)
  • 15 dkg olvasztott étcsokoládé
  • 1 narancs reszelt héja
  • 6 dkg holland kakaópor

Elkészítés:

  1. Egy vizes-olajos piskótát készítünk (az olaj az utolsónak belekerülő hozzávaló, a vizet a tojáshoz lehet adni nyugodtan). Először 160 fokon sütjük, majd mikor majdnem kész van, fentebb vesszük 175 fokra a sütőt. Így egyenes lesz a piskótánk teteje, nem kell átfordítani fejjel lefele hűléskor.
  2. A krémhez a pudingport a tejjel felfőzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral habos fehérre keverjük, hozzáadjuk a vanília aromát, az olvasztott étcsokit és a a kakaóport, majd miután ezeket alaposan elkevertük, ehhez kerül a kihűtött puding, legvégül a reszelt narancshéj. Fél órára a hűtőbe tesszük a krémet hűlni, majd átkeverjük robotgéppel, és így betöltjük a piskótába.
  3. 2-3 óra hűlés után szeletelhető.

eyeemfiltered1453406537756

 

 

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!