bopciblog

Olcsó süti 22 perc alatt

Szerintem ezt mindenki ismeri. Mert olcsó, régi módi, és végtelen számban lehet variálni. Ki isteni finom, házi lekvárral (Nagyikám, ha olvasod odafent az angyalkákkal, tedd fel a kezedet nyugodtan, hogy például Te), ki dióval (anyósom ha meglátja, biztosan felteszi a kezét :)), ki mogyoróval, ki csokival leöntve, stb, mindenki máshogy készíti el. De a végeredmény mindig finom.

A titka? Nem tudom, talán az egyszerűségében rejlik. Mert csak összekeverjük, beöntjük a tepsibe, mehet a sütőbe, 20 perc múlva pedig kivesszük, kicsit hagyjuk hűlni és már lehet is enni. Amikor nem volt humorérzéke a Nagyimnak komolyabb süteményeket sütni – mert nálunk mindig volt süti -, egy ilyennel lehetett találkozni a nagyasztalon, letakarva és lezacskózva.

Ha oviba kellett vinni, tökéletes volt (a ’80-as években határozottan divat volt ez a süti), a suliban is voltak klubdélutánok, azt hiszem, oda is vittünk még anno. (Ez a ’80-as, ’90-es évek fordulója.) Sőt, amikor a nagylányom átjött ebbe az oviba, ahonnan elballagott iskolába, akkor ezt a sütit vittük “bemutatkozó ajándék”-ként a csoportba. Örültek neki a gyerekek. 🙂

Még valami, miért akartam én most ezt megcsinálni. Gondolkodtam rajta, hogy felveszem videóval – sikerült is, bár elég bénán -, és láthatjátok, hogy nagyon lassan készítve két perc alatt kész a massza. A nagyon lassúságot az okozta, hogy bal kezemben tartottam a telefont, jobb kezemmel meg kavargattam. A hasammal – tök jó, hogy nem lapos! 😀 – pedig tartottam a tálat. A videó megtekintése előtt csak szólok: apróbb kutyaugatások behallatszódnak. Vagyis nem apróbbak, mert nem pici egyik sem. Az elején a kisebb méretű, ám öregebb kutya ugat csak, aztán a harci eb is megszólal.

Öveket becsatolni, stoppert lehet indítani!

Olcsó süti 22 perc alatt

 

Hozzávalók:

  • 3 egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek vanília aroma vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 5 ek lekvár (eredetileg szilva, nekem most házi, sárgabarack lekvár van benne, de bármilyen jó)
  • 1 mk fahéj
  • 1 citrom héja – kihagyható
  • 9 ek víz
  • 10 dkg zsír
  • 20 dkg liszt

Elkészítés:

Az összes hozzávalót összekavarjuk, és egy zsírozott-lisztezett tepsiben 180 fokon 20 percig sütjük. Nem csalás, nem ámítás, ez tényleg ennyi idő alatt készen van. 🙂

eyeemfiltered1453486002775

Lö videó:

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!