Mert meg kell csinálni a kuciknak a fűtött itatót. (Igen, nálunk a disznóknak királyi helyük van. Boldog disznók. Plusz gyógyszert se kapnak, így hát kirakhatnánk az “Extra bio & happy pigs” táblát az ólok fölé. 🙂 ) Apósom pedig extra jó fej, mert jön és apával megcsinálják a kacsalábon forgó, full-extrás ólat nekik.
Na de ha már ennyire jó fej az após, kap valamit nasira. Így hát “kénytelen” voltam összedobni egy hiper-szupergyors valamit. (Dehogy voltam kénytelen, szeretek ilyeneket csinálni 🙂 🙂 )
Extra gyors, bögrés sós nasi
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 1 bögre tejföl
- fél bögre zsír
- 1 nagy csipet só
- 2 nagy bögre liszt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- fél bögre reszelt sajt
- fél csomag sütőpor
- 1 ek őrölt chilipaprika
Elkészítés:
- Az összes hozzávalót összegyúrjuk. Mivel lágy a tészta, pár percre be is lehet tenni a hűtőbe, hogy könnyebb legyen formázni (kb. 10 perc elég), addig pont be lehet gyújtani a sütőbe és fel is melegszik 175 fokra.
- Ujjnyi vékonyra nyújtjuk, és pogácsát vagy sós rudat lehet belőle szaggatni. Tetejére megkenjük tojással, majd akár reszelt sajtot, akár köménymagot, nagyszemű sót, stb. szórhatunk rá. (Én vékonyra nyújtottam, megszórtam sajttal, félbe hajtottam – aztán ezt még 2x elvégeztem -, majd bevagdostam a tetejét, rudakra vágtam és megkentem a tetejét tojással.)
- Sütőpapíros tepsiben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Én így csináltam:

Vékonyra nyújtás, sajttal szórás, hajtás, bevágás

Rudakká vágás és tojással való megkenés után – még sütés előtt

Készen 🙂
A bögre 250 ml-es. A Tescoban kapható mérőedényt szoktam használni.
nagyon finom lehet, szeretném megcsinálni,de nem tudom a bögre mindenhez egységes legyen ? tudtok válaszolni? Előre is köszönöm ! üdv Zsuzsanna
Biztos finom én is kérek 🙂