bopciblog

Kolbászos-zöldbabos csirkemáj 700 Ft-ból

Ez kivételesen úgy indult, hogy tudtam, mit akarok csinalni. Milyen csoda tőlem, igaz? 🙂 Na jó, csak majdnem ezt. Rizsgolyót akartam mellé, de az elhúzódó luxusszálló-kialakítás miatt a főtt tészta maradt köretnek. Abból sem sok; magaban laktató volt a hami, de nagyon ám 🙂 (A “luxusszálló” a kuciknak készül. Egyre inkább afele hajlom, hogy az “Extra bio & happy pigs” táblát elkészítem. 😀 )

 

Kolbászos-zöldbabos csirkemáj

 

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemáj
  • 30 dkg füstölt, száraz kolbász
  • 40 dkg zöldbab
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek zsír
  • fűszerek: 2 ek ételízesítő, 1 ek fokhagymagranulátum

Elkészítés

  1. A zsíron (olajból több kell) megfuttatjuk a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megtisztított, mosott májat. Megpirítjuk.
  2. Ha minden oldala enyhén pirult, összekeverjük a karikára vágott kolbásszal, az ételízesítővel és a fokhagyma granulátummal fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldbabot, felöntjük 3 dl vízzel, és fedő alatt kb. 20-25 percig pároljuk.

eyeemfiltered1453572358127

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!