Ez kivételesen úgy indult, hogy tudtam, mit akarok csinalni. Milyen csoda tőlem, igaz? 🙂 Na jó, csak majdnem ezt. Rizsgolyót akartam mellé, de az elhúzódó luxusszálló-kialakítás miatt a főtt tészta maradt köretnek. Abból sem sok; magaban laktató volt a hami, de nagyon ám 🙂 (A “luxusszálló” a kuciknak készül. Egyre inkább afele hajlom, hogy az “Extra bio & happy pigs” táblát elkészítem. 😀 )
Kolbászos-zöldbabos csirkemáj
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemáj
- 30 dkg füstölt, száraz kolbász
- 40 dkg zöldbab
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek zsír
- fűszerek: 2 ek ételízesítő, 1 ek fokhagymagranulátum
Elkészítés
- A zsíron (olajból több kell) megfuttatjuk a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megtisztított, mosott májat. Megpirítjuk.
- Ha minden oldala enyhén pirult, összekeverjük a karikára vágott kolbásszal, az ételízesítővel és a fokhagyma granulátummal fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldbabot, felöntjük 3 dl vízzel, és fedő alatt kb. 20-25 percig pároljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: