bopciblog

Mérleges csípős csavart disznóölésre – amit a IX. Hajdúsági Disznótorra vittünk

Ez jóval nagyobb adag csavart rúd lett, és ahhoz képest egészen másfajta tésztából, mint az előző, bögrés csavart. Ehhez extra hozzávalók kellenek, és nem árt egy mérleg sem, valamint egy levágni való disznó (khmm, a mienk pont eladó 😉 ), amihez ezt a pálinka mellé nyugodtan el lehet rágcsálni, és garantálom, hogy nem fog senkit annyira hamar kiütni, mint ha csak simán innánk.

Vittük ám a disznóvágásra, aminek IX. Hajdúsági Disznótor volt a hivatalos neve. Ez egy (piszkosul rossz időben is tömött területtel rendelkező) verseny, ahol tizenpár csapat versenyzett, hogy ki készít finomabbat a levágott mangalicából. Íme pár fotó az eseményről:

szalmaskuci

kaposztashus

apakeze

Ó pedig az én csodaszép Vőlegényem, vagyis a keze. Foglalt, már megkértem és igent mondott nekem 🙂

apaadakozik

12644774_942257555844583_3556238437970499847_n

eyeemfiltered1454761007809

eyeemfiltered1454851040021

eyeemfiltered1454851286326

eyeemfiltered1454851238818

eyeemfiltered1454851580233

Ő az a nagyon híres fekete barika, akinek racka juhok a szülei. Van videó is 🙂


eyeemfiltered1454851210263

Róluk is van videó. Elég hangosak voltak 🙂

12705389_1660229734228727_2404090785052708199_n

Csípős csavart disznóölésre

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg tejföl
  • 60 dkg búzafinomliszt
  • 1 dl tej, amiben felfuttatunk 1 csomag szárított élesztőt
  • 2 nagy csipet só
  • 1 tojás

Töltelékek:

  • 25 dkg reszelt sajt (trappista)
  • 3 ek fokhagymakrém
  • 3 ek csípős paprikakrém
  • 2 ek ketchup

Elkészítés:

  1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe keverjük a tojást, a sót, a hideg margarint és a tejfölt, majd a felfutott élesztővel összegyúrjuk, letakarva fél-egy órát kelesztjük. Lényeg, hogy ha a tetejét megnyomjuk, ruganyosan pattanjon vissza.
  2. Lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, a felét megszórjuk a sajttal, ráhajtjuk a másik felét és lenyújtjuk vékonyra, kb. fél centi vastagra. Most jön a fokhagyma, csípős paprika és a ketchup elkeverve, amivel megkenjük a felét, megszórjuk liszttel, ráhajtjuk a másik felét, hogy tapadjon (én itt hibáztam egy kicsit: több lisztet szórtam rá, mint amennyit kellett volna), és enyhén lenyújtjuk ezt a réteget is, majd letakarjuk és kb. 20 percet pihentetjük.
  3. Pihenés után a tetejét bevagdossuk, megkenjük felvert tojással, és kétujjnyi vastag csíkokra vágjuk, kettőt csavarintunk rajta, majd sütőpapírral bélelt tepsiben alsó sütéssel kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

eyeemfiltered1454749542419

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!