Ha már megcsináltam, csak megmutatom, még ha a gyerekek el is kapkodták, mielőtt jobb fotót csináltam volna róla 😉 Ilyenek ezek a kölkök, mindig csak a csokis sütit tömik befele 🙂 Az anyjuk – én – meg ilyenkor örül, mert finomat csináltam nekik. 🙂
Akárhogy is szoktam dohogni, azért az olyan nagyon szívmelengető dolog, ha a gyerekek nagy örömmel eszik a sütimet! 🙂 Kicsi Katicám az utóbbi időben rászokott, hogy odabújik hozzám és megsúgja: anya, te csinálsz a világon a legfinomabb sütit! A gyerekek őszinték… 😉
Maga a süti pofonegyszerű, nagyjából 3-4 perc az összeállítása, fél óra körüli az elkészítése, majd hűlés után vágható. Akár tea mellé, akár gyerekzsúrra kiváló.
Egyébként ez is a disznótorra készült 🙂
Kakaós-meggyes kavart süti
Hozzávalók:
- 12 dkg puha margarin
- 9 kanál meggylé
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 ek kakaópor
- 1 cs van. cukor
- 5 nagy ek (púpozva) meggydzsem, az a házi, darabos fajta
- kb. fél tábla étcsoki darabolva
Elkészítés:
Az összes hozzávalót összekavarjuk, egy tepsibe öntjük és 30 percig sütjük 180 fokon. Gyors, egyszerű, finom. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: