A Hu-go-ku a son-go-ku helyett került a tányérra, ráadásul egyáltalán nem pizzaként, hanem szimplán egy picit zöldséges húsként. Az oka: a mélyhűtőt üríteni kell, mert anyóséknál nagyon tele a mélyhűtő a mi kucinkkal. Azzal a szép, őzikéhez hasonló nagydarabbal, aki pár hónapja van levágva.
Az ilyenfajta nézelődés minden háziasszonyt utolér, ha egy kicsit is olyan, mint én, hogy elfelejti, mivel van telezsúfolva a mélyhűtő, és el szokott csábulni a zöldséges pultnál a boltban… meg a húspultnál a hentesnél… meg a sajtpultnál a nagyobb áruházakban… na jó,nem sorolom, egyértelmű, hogy milyen csábítható nőszemély vagyok. 😉
Ha jobban belegondolok, most, így, Valentin-nap közeledtével a szerelmesek egymásnak is elkészíthetik. Akik nem gyertyafényes éttermes vacsorára vágynak, ez tökéletes fogás lehet a tv előtt összebújva. Könnyű elkészíteni,együtt is lehet ügyködni a konyhában… az pedig nem rossz dolog 😉
Hu-go-ku
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 45 dkg csiperke gomba
- 40 dkg kukorica
- 1 kis szál sárgarépa
- 1 kis doboz paradicsompüré
- fűszerek: 1 kk só, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 kk cayenne bors, 1 ek provence-i fűszerkeverék, 1 ek ételízesítő
Elkészítés:
A darált húst megpirítjuk – zsiradék hozzáadása nélkül csináltam, a húsból éppen elég sült ki -, megfűszerezzük, hozzáadjuk a szeletelt gombát, a kukoricát és a pici kockákra vágott sárgarépát. Kevés vízben csomómentesen elkevert paradicsompüré hozzáadásával fedő alatt készre pároljuk. Főtt tésztával tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: