Házi vaníliás-túrós szelet

Ezt eredetileg nagyrészt apa készítette. Az én részem közben a logisztika volt, hogy a mosógép, mosogatógép, szárítógép és a sütő… melyik mikor áll le, mit kell még belepakolni, hogy jó legyen, és be is legyen gyújtva közben, hogy le lehessen zuhizni időben. Na ez így furcsa, de a lényeg: délben kiderült, hogy anyósomnak nem volt ideje sütni sütit. És volt rá két óra, hogy valami krémes süti elkészüljön.

A lényeg: apa kikötötte, hogy nehogy merjek csinálni olyat, mint a hétvégi titok süti, mert annak össze kell állnia, “csak valami piskóta legyen, pudinggal meg krémmel”. Aha, jó. Azt pedig már ismerem, milyen, amikor ő kitalál valamit és annak úgy kell lennie. (Ott nekem nincs szavam, véleményem sem lehet – de ha valami gebasz van, én vagyok a hibás…) Eredetileg 8 tojásos piskótából készült az alap, amit félbe vágott, és csak az egyik felét használtuk fel. Így a 4 tojásos alappal írom a receptet. (Mondtam, hogy nem lesz jó félbe vágva… Igazam lett.)

Házi vaníliás-túrós szelet

Hozzávalók:

Tészta:

Vaníliás puding:

Túrós krém:

Tetejére:

Elkészítés:

  1. A piskótát megsütjük egy nagyméretű tepsiben.
  2. A vaníliás pudingot megfőzzük, langyosan kenjük a piskótára. Hűtőbe tesszük.
  3. A túrós krémet elkészítjük: először a habalapot felverjük egy nagy tálban, majd a kelyhes mixerben összepépesített, többi alapanyagból mixelt túrókrémmel összeforgatjuk. Ezt rákenjük a hűtőből kivett vaníliás piskótára, majd a tetejére reszelt étcsokit szórunk.
  4. Újra hűtőbe tesszük, és legalább 2 órán át hűtjük. Ezután szeletelhető.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »