bopciblog

A megunhatatlan vaníliás-kávés kifli

Az egyik barátnőm frissen szerelmes, és mi tagadás, elsősorban rá gondoltam, hogy neki ez tökéletes lenne. 🙂 Mi más kell ahhoz, hogy a cuki pasit megtartsuk, mint egy ennyire finom reggeli, az ágyban felszolgálva? 😉 Friss szerelmeseknek frissen sült kifli dukál. 🙂

 

Hogy mit fogyasztunk hozzá innivalóként, azt odabízom, de én igazából egy bögre langyos tejjel ajánlom, hisz van benne kávé. A forró csokit soknak tartom hozzá, a tea nem ehhez való, a kakaó egy másik ízvilág… nem, akárhogy gondolkodom, marad a tej. 🙂 Maximum karamellás tej. (Igazából nem tudom elképzelni, hogy legyen olyan fiatal szerelmes férfi, aki ezek után ne gyúlna olthatatlan és örökké tartó szerelemre a kiflikészítő iránt. 🙂 )

eyeemfiltered1455892448142

 

Vaníliás-kávés kifli

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 220 ml tej
  • 480 g liszt
  • 2 ek olaj
  • 1 nagy csipet só
  • 100 g kristálycukor
  • 12 g vaníliás cukor
  • 1 ek citromlé
  • 1 csomag friss élesztő

Töltelék:

  • 2 csomag 3in1 kávé
  • 2 nagy ek tejpor
  • 1/2 csomag vaníliás cukor

Kenéshez:

  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • kb. 1 dl tej

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit elkészítjük: egy nagy tálba tesszük a lisztet, a sóval összekeverjük, majd a langyos tejet a közepébe öntjük, ebbe a friss élesztőt, összekeverjük, letakarjuk, és megvárjuk, hogy repedezve feljöjjön az élesztő. Ekkor összedolgozzuk a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromlével, és összegyúrjuk. Apránként adjuk hozzá az olajat, hogy a kezünkhöz ne ragadjon oda a tészta. Ha egybe állt a tészta, fél órát letakarva hagyjuk keleszteni. Addigra bemelegítjük a sütőt. (Ha nem akarunk ennyi macerát, akkor a kenyérsütő gépben is össze lehet dolgozni a tésztát, ám az olajat ott is csak a végén lehet hozzáadni, valamint a tejhez még véletlenül sem érdemes citromlevet önteni, mert akkor kicsapódik.)
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakra, és 8 fele vágjuk. Megkenjük mindegyik cikket a vaníliás cukorral elkevert tejjel, erre szórjuk az összekevert tölteléket (kb. 2 mokkáskanálnyi jut egy körcikkre), feltekerjük, kifli alakra hajtjuk, a tetejüket megkenjük a maradék cukros tejjel, és 175 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Én az egyik adagra próbaként tettem instant kávét.

 

IMG_20160219_180219

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!